Ha kiszemeltünk egy szép óriási példányt, kezdjük azzal, hogy megkopogtatatjuk, ha mélyen kong, akkor minden valószínűség szerint megfelelő lesz.
Néha viszont melléfogunk, a dinnye, amit megvásároltunk, nem elég édes. Ilyenkor keverhetjük zöldségsalátákhoz vagy fogyaszthatjuk savanyúságként is. De ezernyi más felhasználási módja, a lényege pedig mindenképpen az, hogy nagyon egészséges.
Júliustól szeptemberig, de sokszor októberben is vásárolhatunk friss dinnyét, éppen ezért egész évben használhatjuk méregtelenítés céljából.
A piros húsú gyümölcs tisztítja a vesét, vízhajtó, és ezáltal salaktalanít is.
Kevés benne a kalória, zsír és fehérje, ezért fogyókúrás ételek megfelelő tartozéka lehet. Fogyaszthatunk egy nap rengeteg görögdinnyét, amennyi csak belénk fér, mivel kiválóan laktat, és még egészséges is: beépíthetjük a reggelibe, ebédbe, vacsorába, akár egy teljes étkezést pótolhatunk a gyümölccsel.
Ezt is olvasd el: Hogyan tegyük el télire a sárgadinnyét?
A görögdinnye likopint tartalmaz, amely főleg napozás alkalmával nagy segítségünkre lehet a bőrt ért káros hatások kiszűrésében, és a rákot is megelőzhetjük, ha likopin tartalmú ételeket fogyasztunk.
A gyümölcsben sok vitamin és ásványi anyag is található: A-, B-, C-vitaminokban gazdag, van benne foszfor, szelén és cink is.
Ha gyakran fogyasztjuk kevesebb az esélye, hogy ízületi gyulladásban, szív és érrendszeri betegségben fogunk szenvedni. A fogyasztása utáni telítettség érzése hamar elmúlik, mivel a szervezeten nagy gyorsasággal halad át a víz.