KezdőlapÉletmódEgészségMilyen teát igyunk hideg és kedvetlenség ellen?

Milyen teát igyunk hideg és kedvetlenség ellen?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nem újdonság, hideg van. Bárkivel találkozunk ez az első mondat, amit hallunk. Na jó, lehet, hogy a második. Az, hogy Erdélyben október elsején lehavazott, kicsit fura, de ha már így van, alkalmazkodjunk. A fura télies időjárással együtt bizony karöltve jön az ember rossz kedve is. Reggel nincs kedvünk felkelni, hideg van, borús és még esik is. Délre már az összes nehezen gyűjtögetett energiánk is elfogy, este pedig, mikor már jórészt 8 után sötét van, kinek van kedve bármihez is.

no-forro-teat-iszik

Na, ilyenkor jól fog egy kis tea. Főleg, ha tisztában vagyunk azzal, hogy némely teáknak igazán jó hatása van a hangulatunkra is. Ha szerencsénk és lehetőségünk volt, akkor már a nyáron összegyűjtöttünk némi teafüvet, ha meg nem, akkor irány a gyógynövényüzlet. Én mindenképp jobban kedvelem az olyan teát, ami tasakos, és nagyobb darabokban vannak a füvek benne, mint a porrá zúzott változatát. Ez utóbbinál sosem lehet tudni, hogy még mit zúztak bele az egyvelegbe.

Vásárolhatunk külön teafőzőt, de a leghagyományosabb változata azt hiszem a legmegbízhatóbb. Vegyünk elő egy egy-másfél literes lábast, és tegyünk oda vizet főni. Ebből az adagból kedvenc barátnőknek is jut. Amikor már zubog, tegyünk bele két-négy kanálnyi teafüvet, vagy két-három kisebb tasak teát, zárjuk el a tüzet, fedjük le az edényt, és hagyjuk 5-10 percet párolódni, majd ízesítsük mézzel, citrommal vagy akár tisztán is ihatjuk.

Citromfű – az egyik leghatásosabb hangulatjavító tea. Nyugodtan fogyasszunk el belőle esténként egy csuporral, rendszeres fogyasztása, meghozza a hatását. Hogy tökéletes legyen a hangulat, csepegtessünk illóolaj-lámpába két-három csepp citromfű illóolajat, és máris jöhet a lazulás.

Levendula – nem annyira gyakori gyógynövényünk, de már sok helyen be lehet szerezni. Nyugtalanságra és gyomorpanaszokra, hangulati ingadozásokra is ajánlott. Én személy szerint, legalább két csészével szoktam naponta fogyasztani, utána nagyon könnyűnek érzi magát a test és lélek.Orbáncfű – a mézsárga tea igazi gyógyír. Nagyon sok hangulatjavító teakeverék alapanyaga, ebben a borongós időben pedig nem szabad kihagyni az esti programból. Az emésztés stabilizálására is jó hatással van.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet