Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ha piros folt jelenik meg a testeden, nem kell azonban pánikba esned. A Bright Side meg is magyarázta, hogy miért. Sőt, azt is, hogy hogyan veheted elejét a dolgoknak. A hemangioma egy jóindulatú kis daganat.

Mit jelentenek a piros foltok a bőrödön és mi okozza a megjelenésüket

A két fő okozója:

A kor: A legtöbb ember 30 éves kora után küszködik a foltokkal, melynek egyik oka, hogy a kor hatására a bőr is változik. A foltok leginkább a kezeken keletkeznek, a karon és a vállakon.

Egészségügyi problémák, vagy egészségtelen életmód: Ha a piros folt elkezd növekedni az annak a jele, hogy a májjal, a vérerekkel vagy a hormonokkal gondok vannak.

Ha napról napra változást észlelsz a folton, az a legjobb megoldás, ha szakorvoshoz fordulsz. Általában nem okoz komoly gondokat, azonban ajánlatosabb megvizsgáltatni, egy esetleges jövőbeni gond megelőzése érdekében.

Annak érdekében, hogy megelőzhesd a foltok kialakulását, a legjobb, ha egy egészséges életmódot és kiegyensúlyozott étrendet követsz. Fogyassz minél több folyadékot, zöldségeket és gyümölcsöket és ne felejtsd ki az avokádót és az olívaolajt sem.

Ez a kevés és egyszerű szabály segítségével megőrizheted az egészséges bőrt és a tested normális paramétereit.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!