Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Sokan sokféle diétás módszerrel próbálkoztak már, és vannak akik bármit megtennének, hogy lefogyjanak. Érdemes közelebbről megismerkedni az köménnyel, hiszen azon túl, hogy egy finom fűszer, hatásos fogyasztószer is.

komeny

A kömény csökkenti a vérnyomást, beindítja a máj méregtelenítési folyamatát, jó hatással van az emésztésre, megakadályozza a folyadékvisszatartást, valamint képes megszüntetni bizonyos bőrbetegségeket.

Tudományos kutatások alapján bizonyították, hogy segítségünkre lehet a fogyási folyamat beindításában is. Csökkenti a rossz koleszterinszintet és a felhalmozódott testzsírt. Segítségével megelőzhetjük a cukorbetegséget és a rákos betegségek kialakulását is. A kömény segíti az immunrendszer megfelelő működését, és elpusztítja a szervezetben jelenlevő káros baktériumokat.

Az elhízott emberek nagyrésze magas koleszterinszinttel, rosszul működő immunrendszerrel, szív- és érrendszeri problémákkal küzd. Egy iráni kutatás során, a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy a zöldtea, a kömény, és a fekete tea nagyon erős testsúlycsökkentő hatással rendelkezik.

Túlsúlyos nők egy csoportja rendszeres testmozgást végzett, egy másik csoport ezt kiegészítette köményfogyasztással is. A második csoport lényegesen jobb eredményeket ért el a testsúlycsökkentésben, mint azok, akik nem fogyasztottak köményt.

Szakemberek szerint ajánlott 8 héten keresztül rendszeres testmozgást végezni, és beilleszteni az étrendbe a köményt is.

A várandós nők, és a műtéti beavatkozás előtt állók azonban óvakodjanak a köménytől, hiszen csökkenti a véralvadást, és a vércukorszintet!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!