KezdőlapÉletmódEgészségNe nézz ki idősebbnek, mint amilyen vagy!

Ne nézz ki idősebbnek, mint amilyen vagy!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Fiatal szeretnél maradni … idős korban is? Egy tudományos kutatás, amelyet ikreken végeztek, azt bizonyítja, hogy egy pár plusz kiló, a napsugarak és a dohányzás elkerülése és mértékletes alkoholfogyasztás egy 40 éves nőből egy hajadont tudnak varázsolni!

Az első következtetés, amit a kutatók levontak az az, hogy “egy bizonyos kor után a nőknek választaniuk kell a testük és az arcuk között”. Egy felnőtt nő ha pár kiló sülyfelesleggel rendelkezik fiatalabbnak néz ki, még akkor is ha nem teljesen elégedett a formáival.

Ha ellenben folyamatosan fogyókúrázik, tökéletesen fog kinézni a fürdőruhában, de az arcbőre sokkal idősebbnek fog kinézni. Egy zsírréteggel több az arcon kisimítja a ráncokat és simább hatást kölcsönöz a bőrnek.

A fiatal nőknél a helyzet pont ellenkezőleg igaz. A 40 év előtti pár plusz kilók megfosztják az arcot a fiatalos vonásoktól, kikerekedik az állkapocs, amely idős hatást kölcsönöz az arcnak.

Egy másik tényező, amely befolyásolja egy nő kinézetét az az, hogy mennyi ideig használt fogamzásgátló tablettákat. Minél több ideig használta a fogamzásgátló tablettát vagy éppen hormonpótló kezelésen esett át, annál nagyobb esélye van arra, hogy fiatalabbnak nézzen ki. Ennek oka, hogy ösztrogén növeli a vízvisszatartást a bőrben, amely fényesebb és hidratáltabb lesz. Kétségtelen, az ösztrogén javítja a bőr rugalmasságát.

Vannak azonban olyan gyógyszerek, amelyek az ellenkező hatást váltják ki. Az antidepresszánsok az idősebb megjelenéssel asszociálhatók. Ha a depressziós személynél az arcon láthatóvá válik a szomorúság jele, akkor ezen segítenek az antidepresszánsok. Ebben az esetben viszont sokkal idősebbet fog mutatni, mint valójában. Miért? Azért mert ezek a gyógyszerek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek a szem körüli izmokat lazítják és ennek hatására leereszkedik a bőr a szem körül.Ahogy köztudott az alkohol nagy mennyiségben idő előtti öregedéshez vezet. De mégis a kis mértékben fogyasztott alkohol nem hogy rontana, hanem segít, megfiatalít. A vörös bor resveratolban gazdag, amely lelassítja az öregedés folyamatát. A sör pedig a csontrítkulást előzi meg.

A dohányzó nőknek több és mélyebb ráncai vannak, a bőrük sötétebb, rugalmassága alacsony … még folytassam? A kutatók szerint minden 10 éves dohányzás miatt 2,5 évvel többet mutatunk. Megéri?

Válás után általában a nők nincsenek a legjobb formájukban. A válás körülbelül 2 évvel öregíti meg egy nő arcát. Ez mind a stressz következménye. Ha pedig mindehhez még rárakódik egy pszichiátriai kezelés, antidepresszánsokkal, azt ajánlom olvasd el még egyszer a fenti szöveget. Teljesen megmagyarázhatatlanul az elvált hölgyek 2 évvel fiatalabbnak néznek ki, mint a házas vagy boldog egyedüllétben élő társaik. Nem, nem akarunk utalni semmire!

Nap, tenger és homok. Egy tökéletes hely egy álomvakációra és … a korai öregedésre! Ha feladjuk a napot és megmaradunk a homok és tenger mellett, akkor mi is egyetértünk a dekorációval. A nap öregíti a bőrt, csökkenti ennek rugalmasságát és még a bőrrák esélyeit is növeli. Ha nem használsz megfelelő napkrémet hamarosan a megjelenő ráncok miatt fogsz aggódni!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet