Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Tanulmányok bizonyítják, hogy a legtöbb ember közérzete tapasztalhatóan romlik a téli időszakban. A stressz és az izgalom két újabb fontos tényező, amelyek befolyásolják a hangulatunkat.

Ha mindehez hozzáadjuk példáúl a fogamzásgátlók káros, közérzetünkre kifejtett hatását, rájövünk, hogy ötletünk sincs mihez kezdjünk a fennálló helyzettel.

Nehéz olyan tablettát találni, amely nem befolyásolja károsan az emésztésünket, esetleg nem jár pár kellemetlen párnával a csípőnkön. Britt szakértők szerint, a gyógyszertárakban kapható, ösztrogén és progesztogén alapú tabletták káros hatással lehetnek akár közérzetünkre is.

A magyarázat egyszerű: ezek a tabletták megnövelik egy bizonyos enzim természetes szintjét a szervezetben, amelynek közvetlen hatása van a szerotonin (fontos szerepet játszik a testhőmérséklet, hangulat, hányinger, szexualitás, alvás, valamint az étvágy szabályozásában; az alacsony szerotonin-szint minden bizonnyal közrejátszik a depresszió, migrén kialakulásában) nevű váladékra. Így tehát, kedves hölgyek, ha megmagyarázhatatlan apátia keríti fogságukba, ki kell kérni a nőgyógyászunk véleményét, és igényeljük újabb tabletta felírását minél előbb!

Bévé


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!