Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Azok a gyerekek, akik részt vesznek a kisebb házimunkákban, sikeresebb felnőttek lesznek!

Két okból nem szokták a szülők megkérni a gyerekeket, hogy segítsenek a házimunkában: 1. ha a szülők csinálják meg, sokkal gyorsabban megy, 2. azt gondolják, hogy a gyerek nem képes a feladat elvégzésére.

Bármi is legyen az ok, azzal, hogy a gyereket nem kérjük meg, hogy segítsen a házimunkában, csak rosszat teszünk. Egyes szülők azt gondolják, hogy a gyereknek az a dolga, hogy szórakozzon és játsszon, nem terhelik a felnőtt feladatokkal.

A szakértők szerint azonban ez egyáltalán nem jó hozzáállás, a gyereknek is kisebb feladatokat kell adni, be kell vonni a házimunkába. A szakértők nagy része azon az állásponton van, hogy azok a gyerekek, akiket bevontak a házimunkába, sokkal boldogabb, sikeresebb és talpraesettebb felnőttek lesznek.

Julie Lythcott-Haims “Hogyan neveljük felnőttet?” című könyvében kifejtette, hogy “minél korábban elkezdjük a nevelést, annál jobb”. Arra ösztönzi a szülőket, hogy olyan kisebb munkákba, mint pl. a saját ruháik rendben tartása, mosogatás, edények elrakása, szemét kivivése, mindenképp be kell vonni a gyereket minél hamarabb.

Marty Rossmann, a Mississippi egyetem tanára egy 25 éves kutatómunka után szintén ezen a véleményen van. Elmondása szerint a kutatásban résztvevő alanyok közül azok, akik kiskorukban aktívan részt vettek a házimunkában, sokkal sikeresebb és talpraesettebb felnőttek lettek, és az sem elhanyagolható tény, hogy zökkenőmentesebb volt számukra a kommunikáció, a kapcsolattartás.

Egy 75 éves “Harvard Grand Study”-ként emlegetett tanulmány alapján az is kiderül, hogy az embereknek két dologra van szükségük a boldog és kiegyensúlyozott élethez: szeretetre és szervezett munkára.

Fotó: Flickr.com

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!