Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Sikerült elérned a megálmodott testsúlyod? Akkor őrizd is meg, méghozzá olyan szabályokkal, amelyek tiszteletben tartják a szervezeted szükségleteit. Egy másik jótanács: még semmiképp se térj át egy másik diétára.

sikeres-dieta

  • Egyike a legsúlyosabb hibáknak az, hogy egyik diétáról a másikra térünk át. Amikor lefogysz, zsírokat veszítesz, azonban az izomzatod is gyengül. Amikor meghízol, csupán a zsírszöveteid gyarapodnak. Az izomzat „lefogyása” nemcsak esztétikailag sajnálatos: minél kevesebb izomszövet van a testeden, annál kevesebb zsír ég el mozgás közben. Tehát gondoskodnod kell arról, hogy izmaid megfelelően fejlettek és aktívak legyenek.
  • Kerüld a szélsőségeket. Például, ne fogyassz főként húst abból a meggondolásból, hogy a fehérjék fogyasztanak. Étkezz változatosan.
  • Fogyassz teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret, de legtöbb két szeletet egy nap. Naponta egyél zöldséget, amennyit csak lehetőséged van. A gyümölcsök is fontosak, de sose étkezések között fogyaszd őket! És ne fogyaszd őket valami mellé. A tejtermékeket sem ajánlott más étellel keverni.
  • Ha naponta 2000 kalóriát fogyasztasz el, ebből 400-at halhúsból, hidegen préselt olajból vagy nyers magokból kell bevinned. Egy 50 gramm halat, egy teáskanál olajat és egy teáskanál nyers magot jelent naponta.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!