KezdőlapÉletmódEgészségSóska az egészséges immunrendszerért

Sóska az egészséges immunrendszerért

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Sóskát az idén még nem is ettem, de jellegzetes savanyú íze már a szó hallatától beindítja ízlelőbimbóimat. Vannak sokan, akik nem szeretik, de azoknak üzenem, hogy tavasszal a sóska az egyik legerősebb immunrendszer erősítő.

soska

Felülmúlja az összes vitamin hatóerejét, ezért jó ha minél többet fogyasztunk belőle. Előnye, hogy főzve és nyersen is rágcsálhatjuk, de akár saláták vagy smoothie-k alapanyaga is lehet.

Március végétől kora őszig egyfolytában gyűjthető, ajánlatos, ha kertünk van, ültetni, így egyből házhoz jön a friss vitaminforrás. A savanykás ízét az oxálsav okozza, melynek köszönhetően hamar beindul az emésztésünk, ezért a sóska az egyik legjobb étvágyjavító eledelünk.

A szakemberek intenek, hogy hosszú időn keresztül, nagy mennyiségben ne fogyasszuk, mivel vese-és húgyhólyagkövet okozhat.

Jellegzetes gyümölcssav tartalma miatt élénkítő hatása van, de vigyázzunk, mert az arra érzékenyeknél nagyobb mennyiségben akár hasmenést is okozhat. Sok benne a C-vitamin, ásványi só, mész, foszfor és vas. Kúraszerűen rövid ideig vértisztítóként is alkalmazhatjuk, segítségével megszabadulhatunk a fölösleges salakanyagtól, és a szervezetben felgyülemlett víztől. Mindezt úgy, hogy közben immunrendszerünket is szinten tartjuk.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet