Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Hogyan szabadulhatunk meg a szervezetünkben felgyülemlett méreganyagoktól egyszerű lábfürdő és ülőfürdő használatával?

Szerveztünk nem mindig képes önerőből megszabadulni a benne felgyülemlett méreganyagoktól és kémiai anyagoktól, ezért néha szüksége van a mi külső beavatkozásunkra. Ennek az egyik legegyszerűbb módja, ha rendszeresen lábfürdőt alkalmazunk. Ezek a fürdők nagyon egyszerű módon elkészíthetők otthoni környezetben is és hatásuk felbecsülhetetlen a szervezet számára.

A lábfürdő elkészítéséhez az alábbi hozzávalókra van szükség:

  • durva tengeri só;
  • gyógyszertári agyag;
  • organikus almaecet;
  • meleg víz;

Hogyan készítsük el?

Egy tálba öntsünk annyi forró vizet, amennyi elfedi majd a bokánkat, majd keverjünk el benne egy fél bögre tengeri sót. Amíg hűl a víz, addig egy edényben egy fakanál segítségével oldjunk fel 2 kanál agyagot és 1 kanál almaecetet.

Az így kapott keveréket vigyük fel a talpunkra és várjunk 10 percet, amíg megszárad rajta. Ez után helyezzük a lábunkat a meleg vízzel teli tálba 15 percre. Ezt az eljárást hetente kétszer megismételhetjük. A méreganyagok távozása mellett, erősíti a szervezetet, enyhíti az ízületi fájdalmakat, megelőzi a talp és a sarkak berepedezését és enyhíti a fejfájást vagy a lázat.

Általános méregtelenítésre szolgáló ülőfürdő elkészítése:

Hozzávalók:

  • 2 bögre Epsom só;
  • 1 bögre gyógyszertári agyag;
  • 1 kanál durva só;
  • ½ kanál aktív szén;

Elkészítési javaslat:

A fürdőkádat töltsük meg forró, 38-39 C fokos vízzel és adjuk hozzá az összes felsorolt hozzávalót. Üljünk a kádba min. 10 és max. 30 percre, majd törüljük magunkat szárazra és ezt követően fogyasszunk el egy narancsot, vagy egy bögre erdei gyümölcs keveréket.

Ezt a fürdőt hetente egyszer végezzük el, mert segít megtisztítani a nyirokrendszert, a májat, kedvező hatással lesz az epehólyagra, a bőrre és az emésztőrendszerre. Mivel a legtöbb szervezetünkben lévő toxin pozitív töltéssel rendelkezik, a negatív töltésű agyag felszívja azokat a szervezetből, ráadásul a bennünk található parazitákat is magához vonzza.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!