KezdőlapÉletmódTényleg készen állsz, hogy oltár elé állj? 5 apró jele annak, hogy...

Tényleg készen állsz, hogy oltár elé állj? 5 apró jele annak, hogy hanyagold az eskövő-témát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Meglepődnél, hányan vallják be utólag, hogy valójában hibát követtek el, amikor oltár elé álltak. Az esküvő bár parádés esemény, melyet az életben (szinte) mindenki át szeretne élni (legalább) egyszer, igazából hatalmas felelősségvállalás, ami nem mindenkinek való. Nem a papírtól fog a szerelem a sírig tartani, és ha a szerelem őszinte, oda fölösleges a papír…

A papír megpecsételi a szerelmet, igen. De egy házasságot nem tarthat életben. Ahhoz, hogy a dolgok működjenek, oda több kell egy boldogító igennél. Valóban készen állsz a nagy lépésre?

Íme öt figyelmeztető jel, amit érdemes megfontolnod, mielőtt belekezdenél az esküvőtervezésbe:

1. Nem jössz ki jól a családjával

Sok pár vállalja be az esküvőt abban a reményben, hogy a családi dolgok „majd csak megoldódnak valahogy”. Ne ess ebbe a csapdába, mert ez ritkán van így.

Az anyósok nem hiába „anyósok”, és ami már eleve rossz, az idővel általában rosszabb lesz, főként ha megszületik az első unoka. Ha a családja már azelőtt problémát okozott, hogy házasságról beszéltetek volna, érdemes komolyan elgondolkodnod ezen a lépésen.

2. Kevesebb, mint egy éve randiztok

Tudományosan bizonyított tény, hogy a párkapcsolatok első 12 hónapjában az emberek a lehető legjobb formájukat hozzák. Aztán, mihelyt „révbe futottak”, hajlamosak egy kicsit lazítani – ilyenkor szokott kiderülni, milyenek is valójában.

Egy házasság ideális esetben azt jelenti, hogy az életetek hátralévő részét együtt fogjátok tölteni, ehhez pedig tudnod kell, hogy a partnered olyasvalaki-e, akivel hosszú távon a mindennapokban is együtt tudsz majd élni.

3. Nem állapodtatok meg a gyerekekkel, a karrierrel és más alapvető kérdésekkel kapcsolatban

A szerelem hevében hajlamosak vagyunk bizonyos témákat hanyagolni, hogy ne ijesszük el a másikat. Azonban van egy pont a kapcsolatban, amikor ideje átesni a vízválasztón. Esküvő előtt mindenképp érdemes tisztázni a közös élet alapvető kérdéseit.

Lesznek-e gyerekeitek? Milyen elvekre alapozzátok a nevelésüket? Hol fogtok élni? Hogyan osztjátok meg a házimunkát? Bár azt hinnéd, minden majd alakulni fog a maga természetességében, tévedsz.

Oda kell figyelned ezekre a részletekre. Ugyanis, ha az ilyen alapvető kérdésekben nem tudtok megegyezni a házasságkötés előtt, inkább felejtsétek el az esküvőt.

4. Hiányzik a konfliktusmegoldó képességetek

A legtöbben az esküvő előtti stresszt és idegességet okolják, amikor heves viták robbannak ki közöttük, de az igazság az, hogy ha horrorisztikus vitákat és veszekedéseket folytatsz a pároddal, és úgy tűnik, soha semmi nem oldódik meg, akkor érdemes megfontolni az esküvő lefújását, amíg nem javul a helyzet.

Mindketten dolgoznotok kell a konfliktusmegoldó készségeteken. A hosszú távú kapcsolatokhoz jó konfliktusmegoldó készségekre van szükség, és a jó hír az, hogy ezek tanulhatók, ha mindkét fél egyformán elkötelezett az iránt.

5. Az ösztöneid azt súgják, meg ne tedd

Okkal vannak megérzéseink, és általában akkor kerülünk bajba, amikor nem hallgatunk rájuk. Ha a belső hangod azt súgja, fújd le az esküvőt, valószínűleg jó ötlet hallgatni erre az érzésre, és legalábbis elhalasztani az esküvőt, amíg ki nem derül az oka, és az érzés el nem múlik.

Ha valóban egymásnak vagytok teremtve, a jelenlegi bizonytalanság előbb-utóbb elmúlik. De sose hozz ilyen kényes döntést úgy, hogy nem vagy benne teljes mértékben biztos.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet