KezdőlapÉletmódEgészségTömjénnel a rák ellen?

Tömjénnel a rák ellen?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A tömjénről kapcsolatban leginkább a napkeleti bölcseket említjük, hiszen tudjuk, ők vittek ajándékba aranyat, tömjént és mirhát. Jó lenne, ha mi is egyre többször vinnénk tömjént tartalmazó ajándékokat, mivel egyes kutatások szerint újabban csodaszerként emlegetik.

tomjen

De lássuk először, mi is az a tömjén.

Ezt az illatozó füstölőszerként használatos gyantát egy erre alkalmatos fa (Boswellia Sacra) kérgéből állítják elő. A gyanta a levegőre kerülve megalvad. Omján területén mintegy 350-400 ezer fát termesztenek, melynek gyantájának tisztító és gyógyító erőt tulajdonítanak.

Az illóterápiában úgy tartják, hogy a tömjén füstjének belélegzése a testre és lélekre egyaránt gyógyító erővel hat. Mellékhatások nélkül alkalmazható. Ajánlatos összezavarodottság, nyugtalanság, tudatzavar és túlérzékenység esetén is alkalmazni.

Legújabb kutatások szerint pedig az aromás anyag segít a petefészekrák leküzdésében, elpusztítja a nehezen kezelhető tumorsejteket. Emellett pedig eredményességét több rákfajta kezelésére is vizsgálják. Az eddig már sokak által használt és a népgyógyászatban eredményességet mutató tömjén hatását laboratóriumokban vizsgálják.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet