Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha félénk, érzékeny, visszahúzódott, befele forduló vagy éppen ellenkezőleg nagyon energikus, hiperaktív, kifele forduló és önálló vagy, a sport nem csupán egy önálló tevékenység a számodra! A mozgásnak a fizikai előnyei mellett terápiás hatásai is vannak!

Ha félénk vagy …

Ebben az esetben a sport segít neked, hogy több önbizalmad legyen. Ha úgy érzed folyamatosan figyelnek és ítélkeznek feletted, kérheted egy személyi edző segítségét. Ha elhatároztad, hogy kigyógyulsz a félénkségedből, a következő sportok segítenek rajtad. Harci sportok: karate, judo, vagy az ehhez hasonló sportok segítenek, hogy sajátos önvédelmet és kifejezésmódot fejlesz ki magadnak. Az olyan csapatjátékok, mint a kosárlabda, kézilabda és az ehhez hasonló sportok olyan helyzetekbe helyeznek ahol szocializálódnod kell és másokkal közösen kell tevékenykedned. A tánc szintén segít. Ezáltal a gátlások szertefoszlanak és segít az önbizalom kialakításában.

Ha perfekcionista vagy …

Alapos, mindig öszpontosító, módszeres vagy, próbálsz mindig mindent ellenőrzés alatt tartani és mindig a legjobbat adod magadból. A hozzád közelálló sportok azok, amelyek pontosságot igényelnek: golf, céllövés, vívás, ping-pong, illetve melyek kódokat tartalmaznak: judo, karate, kwan ki do vagy amelyeknek koreográfiái vannak: torna, aerobik, táncok.

Ha extrovertált vagy …

Bizonyára kommunikatív, karizmatikus vagy éppen hiperaktív vagy. Ellenállást igénylő sportot válasz: szaladás, biciklizés, úszás, csapatjátékot vagy olyan sportot, amelyhez két személy szükséges: tenisz, röplabda. Továbbá az extrém sportok tökéletesen illenek hozzád: bungee jumping, alpinizmus, snow-board, szörf vagy a torna: főleg a vízi torna. Mindez oda vezet, hogy elhasználd a hatalmas energiatöbletet, amellyel rendelkezel.

Ha önálló vagy …

Utálod, hogy megmondják mit tegyél, éppen ezért nem illik hozzád egyetlen merev sport sem. Olyan sportot válassz, amelyet a kedvednek megfelelően a nap bármely órájában, bárkivel űzhetsz. Választhatsz egy könnyű tornát, mint a yoga, pilates, amelyek segítenek visszaállítani az egyensúlyodat és ellazítanak. Továbbá választhatsz szabad levegőn végzett tevékenységeket: séta, szaladás, biciklizés vagy társasági táncokat: salsa, rock, mambó, tangó.

Te melyik sportot választanád?

Lukács Melinda


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!