KezdőlapHírek29 évesen elhunyt a magyar sportoló

29 évesen elhunyt a magyar sportoló

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

29 évesen elhunyt Tóth Róbert, korábbi U23-as- Európa-bajnok kajakos.

Tóth Róbertnél 2017-ben diagnosztizáltak adenoid cisztikus carcinomát, ami a rák egy nagyon agresszív és ritka fajtája. A betegség előbb a könnycsatornáját támadta meg, majd áttétek alakultak ki a gerincén és a májában is.

Februártól több hónapon át az Egyesült Államok kezelték, ám a szervezete végül feladta a harcot. A sportoló halálhírét felesége jelentette be közösségi oldalán.

“Robi, szerelmem?
1990.01.21. – 2019.09.29.

Két héttel ezelőtt ezekben a percekben még néztem, ahogy kajakozol. Most pedig már nem élsz.

Leírhatatlan mindaz, amin az elmúlt majdnem két hétben átmentünk. A folyamatos kontroll alatt töltött hónapok után, minden különösebb előjel nélkül, egy felfoghatatlan és őrült végső háború kezdődött. Mégsem tudom azt mondani, hogy a rák győzött le téged. Olyan volt az egész, mintha beláttad volna, hogy csak úgy tudod megállítani ezt a démont a testedben, ha előbb elpusztítod saját magad. Az utolsó percig emberfeletti küzdelem volt, az utolsó leheletedig bivalyerős maradtál. A harcos. Így hívtak az ápolók, az orvosok, mindenki.

Az egyetlen, ami ad némi megnyugvást, az az, hogy a minden porcikájában tökéletes tested végre megpihenhet, és a csodaszép lelkecskéddel együtt fellélegezhet egy olyan világban, ahol már nincs betegség és nincs ez a pokoli fájdalom sem, amit át kellett élned.

Sajnálom, hogy az irántad érzett mérhetetlen szerelmem sem volt elég ahhoz, hogy kiszabadítsalak a betegséged börtönéből.” – írta Reményi Diána.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=980588102283979&set=pb.100009983959309.-2207520000.1569849977.&type=3&theater

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet