KezdőlapHírekA Deutsche Bank szerint ez a 4 súlyos katasztrófa fenyegeti az emberiséget...

A Deutsche Bank szerint ez a 4 súlyos katasztrófa fenyegeti az emberiséget a következő 10 évben

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A Deutsche Bank közgazdasági szakértői arra figyelmeztetnek, hogy súlyos katasztrófa sújthatja az emberiséget a következő 10 évben.

A Henry Allen vezette szakértői csoport szerint 33% esély van arra, hogy a koronavírus okozta világjárvány után egy újabb súlyos katasztrófa sújtsa a Földet – írja a Market Watch.

Az elemzők szerint 4 globális méretű katasztrófa esélye áll fenn: egy influenzajárványé, ami több mint 2 millió ember életét követeli, egy globális következményekkel járó hatalmas vulkánkitörésé, egy napkitörésé vagy egy újabb világháborúé.

Ha a határidőt 10 helyett 20 évre toljuk, akkor a lehetséges katasztrófa esélye 56%-ra nő, írja a Deutsche Bank jelentése, különböző tanulmányok és kockázatértékelések alapján. A földrengéseket kihagyták a statisztikákból, mivel azokat helyi eseményeknek tekintik.

A napkitörés lehetőségét ritkán említik – talán azért, mert a legutóbbi súlyos napkitörésre 1859-ben került sor – a német bank szakértői szerint azonban ennek nagyobb a valószínűsége, mint egy világháborúnak. Ez elsősorban az elektromos rendszerekben és a távközlési hálózatokban tenne súlyos károkat.

Ezek a globális katasztrófák jelentősen befolyásolnák a gazdaságot, de az elemzők egyelőre nem javasoltak befektetési stratégiákat megfigyeléseik alapján.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet