KezdőlapHírekA lábai után mindkét kezét amputálták Roman Kosztomarov olimpiai bajnok korcsolyázónak

A lábai után mindkét kezét amputálták Roman Kosztomarov olimpiai bajnok korcsolyázónak

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Pár nappal ezelőtt írta meg a Twice.hu, hogy amputálták Roman Kosztomarov mindkét lábát, miután súlyos tüdőgyulladással került kórházba. Sajnos állapota nem javult így az orvosoknak a sportoló mindkét kézfejét amputálniuk kellett.

Miután a hónap elején elvesztette mindkét lábát, Roman Kosztomarov orosz korcsolyázónak a hírek szerint most mindkét kezét amputálták.

A StarHit orosz hírportál szerint a korcsolyázónak mindkét kezére üszkösödés terjedt át, így az orvosok úgy döntöttek, hogy a 46 éves férfi mindkét kezét eltávolítják.

A 2006-os műkorcsolya olimpiai bajnok január 10-én került kórházba súlyos tüdőgyulladással, azonnal intenzív osztályra helyezték, ahol lélegeztetőgépre kapcsolták.

Február elején az orvosoknak amputálniuk kellett Roman Kosztomarov mindkét lábát, és abban reménykedtek, hogy a kezeit meg tudják menteni.

“Sajnos amputálni kellett a lábait. A műtét jól sikerült, Roman eszméleténél van. Általános állapota javul” – idézett egy orvosokat a TASZSZ hírügynökség. “Most azért küzdünk, hogy megmentsük a kezeit” – tették hozzá az orvosok.

A korcsolyázó állítólag eszméleténél van, és állapotát továbbra is úgy tartják fenn, hogy a gégéjén keresztül egy speciális csövön keresztül oxigént juttatnak neki. Az orvosok rendszeresen bekötözik a sebeit és gondosan megfigyelik.

Kosztomarov felesége megköszönte az emberek támogatását: „Köszönöm mindenkinek, aki törődik velem. Csak jó gondolatokkal, imákkal, pozitív energiával tudjuk Romant támogatni és segíteni, hiszen az orvostudomány szempontjából minden lehetségeset és lehetetlent megtesznek” – írta Oksana Domnina.

„Ezért most természetesen imádkozom Istenhez az egészségéért, az orvosokért, akik körülötte egyszerűen csodát tesznek. Amit tudnak, azt meg is teszik. Legyen egészséges, akkor minden rendben lesz velünk!” – nyilatkozta korcsolyázó édesanyja, Valentyina Nyikolajevna.

A többszörös világ- és Európa-bajnok híres jégtáncos Tatiana Navka oldalán aranyérmet nyert a 2006-os olaszországi téli olimpián. 

Kosztomarov Moszkvában született, és kilencéves korában kezdett korcsolyázni. Kosztomarov és Navka kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnokok.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet