KezdőlapHírekBörtönben felejtették a férfit, aki végül 5 évvel többet töltött le büntetéséből

Börtönben felejtették a férfit, aki végül 5 évvel többet töltött le büntetéséből

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Tévedésből 5 évvel többet töltött börtönben egy férfi.

A szamoai Sio Agafilinak még 2015-ben kellett volna szabadulnia, de egy adminisztrációs hiba miatt majdnem 5 évvel többet ült börtönben a kelleténél. A tévedést csak most észlelte a bíróság, amikor a férfit egy tömeges szökési kísérlet ügyében hallgatták ki.

A férfit 2008-ban betörés és lopás ügyében 7 év börtönbüntetésre ítélték, majd ezután ugyancsak betörés és lopás miatt újabb 5 évet kapott egy másik ügyben, de a két büntetést egyszerre kellett volna letöltenie, nem pedig külön-külön, egymás után.

A 45 éves Sio Agafili, aki 3 gyerek édesapja, a Samoa Observernek elmondta, soha nem közölték vele büntetése végleges időtartamát.

„Senki nem mondta meg, mikor ér véget a büntetésem. A börtönben elvesztettem az időérzékemet, nem tartottam számon a napokat. Csak azt tudtam, hogy le kell töltenem a büntetésemet” – mondta a férfi.

A hibát csak az elmúlt hetekben észlelte a Legfelsőbb Bíróság egyik bírája, amikor kihallgatták Agafilit egy tömeges szökési kísérlettel kapcsolatosan.

A rendőrség elismerte, hogy illegálisan tartották fogva az elítéltet, és óvadék ellenében szabadon engedték, mielőtt még az újabb kihágás ügyében ítélet született volna. A férfi ügyvédje szerint kártérítést fognak igényelni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet