Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Elképesztő időjárás várható a következő napokban Európa-szerte, a hőmérséklet higanyszála akár 30 Celsius-fokig is felkúszhat – közölte a Severe Weather Europe.

Csütörtöktől a meleghullám hatására 7-10 fokkal fog megemelkedni az átlaghőmérséklet a kontinensen. Közép-Európában 25-26 Celsius-fok körüli hőmérsékletre kell számítani, de Európa nyugati részén, például Franciaországban és Spanyolországban, igazi nyári hőség várható a hétvégén, sok helyen akár 30 fok is lehet.

A Skandináv-félszigeten ugyanakkor 15 fokkal melegebb lesz az októberi átlaghőmérsékletnél. A meleghullám a Jeges-tenger partvidékét sem kíméli, ahol 15-18 Celsius-fokkal lesz melegebb az erre az időszakra jellemző hőmérsékletnél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint Magyarországon csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet a 21 és 25 fok közötti átlagot is elérheti. De a következő napokban is folyamatosan napos és meleg időre lehet számítani, amikor a hőmérő higanyszála gyakran meghaladja a 23 Celsius-fokot.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!