Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Karácsony Gergely (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) nyerte a főpolgármester-választást a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékának összesítése után.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely a szavazatok mintegy 50,86 százalékát vihette el, Tarlós István telefonon gratulált ellenfelének.

“Gyomorforgató és egyszersmind lélekemelő kampányon vagyunk túl. Köszönöm a kampánycsapatomnak azt az elképesztő munkát, amit az elmúlt hónapokban végeztek! Köszönöm a támogatást az ellenzéki pártoknak! Köszönöm a támogatást, annak a sok száz önkéntesnek, akik segítették a változás ügyét. Köszönöm a családomnak, és mindenek előtt a feleségemnek, hogy ezekben a nehéz hónapokban is végig mellettem voltak. És köszönöm minden budapesti választónak, aki eljött és a változásra szavazott. Az ellenzéki politikát már mindenképpen megváltoztattuk.

Megváltoztattuk azzal, hogy világossá tettük: ideje van a rivalizálásnak, és ideje van az együttműködésnek. Megváltoztattuk azzal, hogy a legfontosabb kérdésekben, méltányos versenyben a választókra bíztuk a döntést. Hamarosan kiderül, hogy a választók adtak-e nekünk elég erőt, hogy Budapestet és az országot is megváltoztassuk.” – írta Karácsony Gergely kis idővel a választások lezárta előtt közösségi oldalán.

Tarlós István 9 évig volt Budapest főpolgármestere.

A jelöltek sorrendje:

1. Karácsony Gergely (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) – 50,86 százalék (353 595 szavazat)
2. Tarlós István (FIDESZ-KDNP) – 44,10 százalék (306 609 szavazat)
3. Puzsér Róbert (ÁLLAMPOLGÁROK A CENTRUMBANEGYE) – 4,46 százalék (30 974 szavazat)
4. Berki Krisztián (Független) – 0,58 százalék (4047 szavazat)

Visszavettük Budapestet! ?

Geplaatst door Karácsony Gergely op Zondag 13 oktober 2019


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!