KezdőlapHírekKritikus állapotban Roman Kosztomarov olimpikon korcsolyázó, miután agyvérzést kapott

Kritikus állapotban Roman Kosztomarov olimpikon korcsolyázó, miután agyvérzést kapott

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az egykori sportoló január 10-e óta van kórházban tüdőgyulladás miatt, amelyet súlyos keringési problémák követtek, ennek következtében az orvosoknak amputálniuk kellett a lábait és a kezeit.

Roman Kosztomarov állapota a hét elején még rosszabbra fordult, miután agyvérzést kapott. Jelenleg az intenzív osztályon fekszik, és egy fertőzés miatt plazmaferezis (vértisztítás) alatt áll.

A 46 éves Kosztomarov múlt hónapban került egy moszkvai kórház intenzív osztályára, miután kifejezett gyengeségre és mellkasi fájdalomra panaszkodott. A sportolónál szepszist és tüdőgyulladást diagnosztizáltak, azonnal lélegeztetőgépre tették.

A lábai után mindkét kezét amputálták Roman Kosztomarov olimpiai bajnok korcsolyázónak
Fotó: romankostomarovkrs/Instagram

Egészségi állapota olyannyira romlott, hogy az orvosoknak amputálniuk kellett mindkét lábát. „Sajnos amputálni kellett a lábait. A műtét jól sikerült, Roman eszméleténél van. Általános állapota javul” – idézett egy orvosokat a TASZSZ hírügynökség.

A szakemberek azon dolgoztak, hogy a sportoló kezeit megmentsék, ám ez sem sikerült, amputálniuk kellett ujjait. A sportoló állapota a hét elején ismét válságossá vált Roman Kosztomarov állapota, miután agyvérzést kapott.

„Infracerebrális vérömleny akut fázissal a homloklebenyben, szürke- és fehérállományi elváltozásokkal” – írta a Sport-Express újság. Drámai helyzet az egykori bajnok számára, aki most élet és halál között küzd.Röviden, a helyzet valóban összetett és nagyon súlyos.

„Az összes szerv szétesésének folyamata megkezdődött. A helyzet súlyosságát tekintve valószínűleg több szerv általános elégtelensége áll fenn, beleértve a veseelégtelenséget is. A vesék ödémája a szervezetben fellépő számos súlyos zavar következménye” – mondta az orosz sajtónak Dr. Anna Korobkina, a Kommunarka kórházhoz tartozó izraeli Hadassza Orvosi Központ nefrológusa.

A többszörös világ- és Európa-bajnok híres jégtáncos Tatiana Navka oldalán aranyérmet nyert a 2006-os olaszországi téli olimpián. Kosztomarov Moszkvában született, és kilencéves korában kezdett korcsolyázni. Kosztomarov és Navka kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnokok.

https://www.youtube.com/watch?v=RwnPTxpcBuo&ab_channel=Nexus

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet