Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!

Az anyuka sírva mesélt az esetről.

A United Airlines amerikai légitársaság egyik járatáról leszállítottak egy magyar családot, azután, hogy kétéves kislányuk nem volt hajlandó felvenni egy maszkot. Az esetről az anyuka, Orbán Elíz sírva mesélt a Twitteren, ami olyan népszerű lett, hogy a Fox News hírcsatorna is felfigyelt az esetre és interjút kértek tőle.

Orbán Eliz és férje, valamint két éves kislányuk Denverből utazott volna a New Jersey államban található Newarkba, hogy az ünnepek alatt meglátogassák családjukat, amikor a kellemetlen incidens történt. A nő a hírtelevíziónak elmondta, rendszeresen utaznak a United Airlines légitársasággal, legutóbb két hónappal ezelőtt látogatták meg a nagyszülőket.

A nő elmondta, már a beszálláskor udvariatlanul viselkedtek velük, az esetet traumatikusnak és nagyon megalázónak írta le. Orbán Eliz elmondta, a légiútaskísérők megkérdezték, hogy hány éves a kislányuk, majd amikor megmondták, hogy kétéves azonnal megkövetelték, hogy maszkot viseljen, amit a légitársaság adott nekik, mert náluk nem volt maszk.

A nő egy Twitter-videóban mutatja meg, hogy magyarul beszélve próbálják felrakni a kislányra a maszkot, ám az ellenáll a kísérletnek, sírva fakad. A videó végén az utaskísérő megéri őket, hogy szálljanak le a gépről.


A Unites Airlines közleményben reagált az incidensre. Elmondták, hogy számukra nagyon fontos az utasok és a dolgozók egészsége, ezért vezettek be ilyen szigorú szabályzatot, kötelező a fedélzeten a maszkviselés, még egy kétéves gyerek számára is. Hozzátették, hogy szabályaikat az amerikai járványügyi hivatal, valamint orvosszakértők tanácsai alapján hozták meg, és azokat minden nagy légitársaság alkalmazza.

A légitársaság elmondta, kivizsgálják az esetet, de nem tették tiltólistára az Orbán-családot, ahogy azt a nő a videóban kifejtette.