KezdőlapHírekMegszületett Harry herceg és Meghan Markle kislánya: különleges nevet kapott

Megszületett Harry herceg és Meghan Markle kislánya: különleges nevet kapott

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Világra jött Harry herceg és Meghan Markle második gyereke. Az Amerikában élő házaspár kislánya a Lilibet Diana Mountbatten-Windsor nevet kapta, beceneve Lili.

A gyerekáldás hírét Harry herceg és Meghan Markle személyesen jelentette be vasárnap. A közlemény szerint a gyermek a kaliforniai Santa Barbara egyik kórházában jött a világra még pénteken, a kislány és édesanyja is jól van.

Harry herceg és Meghan Markle 2018. május 19-én házasodott össze Windsorban, a királyi család legősibb rezidenciáján. Házasságuk után Erzsébet királynő a a Sussex hercege, illetve a Sussex hercegnője címet adományozta nekik.

Bár jelenleg Amerikában élnek címüket azóta is viselik, és Harry továbbra is a hatodik helyen áll a brit trónöröklési sorban. A párnak van még egy gyereke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, aki 2019-ben született, Londonban.

Most született húga dédnagymamájáról, a 95 esztendős II. Erzsébet királynőről kapta első nevét. Lilibet volt ugyanis a brit uralkodó közkeletű fiatalkori beceneve a királyi családon belül.

A gyermek második nevével a szülők a csaknem negyedszázada elhunyt Diana hercegnő emléke előtt tisztelegnek.

Diana, aki 1997-ben, egy párizsi autószerencsétlenségben vesztette életét, a kislány apai nagymamája lenne, és az idén, július 1-én töltené be 60. életévét.
Harry és Meghan kislánya a királynő 11. dédunokája, és a nyolcadik a brit trónutódlási sorban.

Lilibet a brit uralkodó első olyan dédunokája – egyben a brit trónöröklési lista első olyan tagja -, aki az Egyesült Államokban született amerikai állampolgárként. Ugyancsak ő az első olyan dédunoka, aki az uralkodó néhai férje, az április 9-én, életének 100. évében elhunyt Fülöp edinburghi herceg halála után jött a világra.

A névadással Harry herceg és Meghan Markle egyértelműen a királynő előtt szeretett volna tisztelegni, mintegy békülési gesztust tette, azután, hogy idén márciusban igencsak megromlott köztük és a királyi család között a viszony, miután botrányos interjút adtak Oprah Winfreynek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet