Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Szerdán mutatta be a NASA azokat az új asztronautákat, akik először fognak majd a Marsra lépni.

Minden idők egyik legveszélyesebb kalandjába fogott bele ez a 12 asztronauta

18,300-an jelentkeztek a NASA korábbi felhívására, közülük választotta ki a NASA azt a 12 embert, akik majd vélhetőleg elsőként fognak a Marsra utazni. A 7 férfiből és 5 nőből álló csapat elsőként a Föld körül végez majd repüléseket.

Zena Cardman (29), Jasmin Moghbeli (33), Jonny Kim (33), Frank Rubio (41), Matthew Dominick (35), Warren Hoburg (31), Robb Kulin (33), Kayla Barron (29), Bob Hines (42), Raji Chari (39), Loral O’Hara (34) és Jessica Watkins (29) izgatottan várja a kiképzést, lehetséges, hogy a Holdra is ellátogatnak. Ők tizenketten csatlakoztak a NASA 44 aktív asztronautájához. Eddig 338-an büszkélkedhettek azzal, hogy asztronautaként tevékenykedtek.

Az új asztronauták igen veszélyes küldetésre jelentkeztek, ugyanis a Mars meghódítása veszélyesebb, mint azt gondolták: a kozmikus sugárzás sokkal károsabb lehet a szervezetre, mint azt eddig valaha gondolták. A Las Vegas-i Nevadai Egyetem kutatása szerint a Föld mágneses terén kívülre tervezett hosszú misszió során kétszer nagyobb a rák kialakulásának kockázata, mint korábban hitték.

A kozmikus sugárzás ezen kívül asztronautáknál keringési és idegrendszeri zavarokat illetve a szürkehályogot is okozhat.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!