Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A mai napig terjed az a “hiedelem”, miszerint a mobiltelefon rákot okoz, ám dán kutatók ezt egyértelműen megcáfolták.

Egy új átfogó tanulmány szerint nincs arra bizonyíték, hogy bármiféle kapcsolat lenne a mobiltelefon használat és a rák kialakulása között. Érdekessége, hogy a dán felnőtt lakosság egészét megvizsgálták a kutatás során.

A koppenhágai kutatók két csoportra osztották a 30 évnél idősebb felnőtteket: azokra, akik 1995 előtt mobiltelefon előfizetők voltak és azokra akik nem. Úgy találták, hogy a rák előfordulása a közel azonos.

Továbbá alátámasztották, hogy a mobiltelefon előfizetők között nem magasabb a glioma előfordulása a temporális agylebenyben. Ez az a rész, amely a leginkább ki van téve a sugárzásnak.

A tanulmány nem teljesen hibátlan, hiszen például nem veszi figyelembe azokat, akik esetleg előfizetés nélkül mobiloztak. Ezt a készítők is elismerték, és azt is hozzátették, hogy az sem biztos, minden előfizető használja is a készülékét.

Ígyhát újabb elemzést készítettek, amelyben csökkentették az esetek számát, és az eredmények az előzőhöz hasonlóak lettek.

ITT elolvasható részletesen is a tanulmány.

Forrás: socialtimes.hu

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!