KezdőlapHi-TechMobilHogyan találhatja meg a rendőrség a kitörölt sms-eket a mobilodból?

Hogyan találhatja meg a rendőrség a kitörölt sms-eket a mobilodból?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A szakértők bármilyen, mobiltelefonról elküldött üzenetet képesek megtalálni, még akkor is, ha azt régebben már kitörölték. Sőt, a készülék megsemmisítése sem garancia arra, hogy a telefon tartalmát később nem lehet majd felfedni.

Vatera_mobil_noiA szakemberek szinte bármilyen adatot képesek felkutatni, ami egy mobiltelefonban egyszer létezett – írja a Marosvásárhelyi Infó.

„Holott ez nagyban megnehezíti a folyamatot, mégsem jelenti azt, hogy a telefonból törölt adatok el is vesztődnek.” – nyilatkozta Courtney Lancaster, szakértő a mobiltelefonokból adatainak az azonosításában. Ugyanis rengeteg módszer létezik, amellyel a letörölt információkat elő lehet bányászni.

Az egyik az úgynevezett „anyagi” elemzés, amely képes visszaszerezni az okostelefonról elveszett adatokat. Amikor például egy fényképet mentünk le, arról az operációs rendszer több változatot is rögzít. Így maradhat a készülékben akár egy piktogramm, amely akkor is érvényes, ha maga a kép már nem létezik.

A bűnözők gyakran zúzzák össze a mobiljaikat, mert azt gondolják, épen azok valós bizonyítékként szolgálhatnak a bíróságon. De a készülékek már törött állapotban is értékes infókhoz juttathatják hozzá a hatóságokat, még ha jobban meg is kell dolgozni értük. Courtney Lancaster hozzátette, a víz sem szokott különösebb gondot okozni, úgyhogy kár minden fáradozásért.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet