KezdőlapHi-TechMobilQueimada Grande - a világ leghalálosabb szigete!

Queimada Grande – a világ leghalálosabb szigete!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Alig 150 kilométerre a brazil Sao Paulo partjaitól található egy sziget, amelyet birtokba vettek a leghalálosabb kígyók, ezért ma már a Queimada Grande szigetet méltán nevezhetjük a halál szigetének.

Queimada Grande - a világ leghalálosabb szigete!

Az óceán által körülhatárolt tenyérnyi szárazföld mindössze 0,43 négyzetkilométer, azaz 43 hektár, ami egyáltalán nem nagy terület, főként annak tudatában, hogy legkevesebb 4 ezer kígyó él itt, azaz négyzetméterenként 1-5 darab hüllő is tekergőzhet.

A sziget 11 ezer évvel ezelőtt vált le a dél-amerikai kontinensről, mivel megnőtt az óceán vízszintje, a kígyók így a szigeten rekedtek és szaporodni kezdtek. Időközben rendkívül erős mérget fejlesztettek ki, amivel egy pillanat alatt képesek végezni a szigeten megtelepedő vándormadarakkal, amiből van bőven, így a kígyókat nem veszélyezteti az éhenhalás.

A viperafélékhez tartozó arany lándzsakígyók mérge olyannyira erős, hogy képes feloldani az emberi húst, és a marástól számított egy órán belül egy felnőtt ember holtan esik össze.

A sziget lakatlan, a hatóságok leginkább kutatók számára engedélyezik, hogy a felkeressék a szigetet, de ők is csak orvosi kísérettel tehetik ezt meg.

Léteznek olyan híresztelések, hogy az utolsó ember, aki a szigetén élt az a világítótorony gondnoka volt, akinek volt egy felesége és három gyereke, de 1920-ban a család a kígyók áldozatául esett, miközben megpróbáltak a csónakhoz szaladni. Ma egy automatikus rendszerrel felszerelt világítótorony jelzi a hajók számára a szárazföldet.

https://www.youtube.com/watch?v=-eTTiorMmR0

Érdekesség az is, hogy a szigetén él a brazil vándorpók is, amely a világ legmérgesebb pókfajtája.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet