Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha nem tartozol a babonás személyek közé, legalább jókedvel tölt majd el, amikor ezeket a szokásokat életre kelted. Amellett, hogy órákon keresztül válogatod a ruhát és a cipőt, amelyben meg szeretnél jelenni az újévi ünnepségen, van néhány szokás, amely megédesítheti ezt a fontos eseményt.

1. Ha piros alsóneműt viselsz Szilveszterkor, akkor az új éved szerencsés lesz, és jólét fogja jellemezni. Ha nem hordasz piros alsóneműt, elég, ha új, eddig soha nem viselt ruhát veszel magadra. Ez szintén szerencsét hoz.

2. Ha a zsebedben pénzt tartasz, ez gazdasági fellendülést jelez és az újévben a jövedelmed növedékesét, jelképezi.

3. Ha az újévbe lépés pillanatakor megcsókolod a kedvesed, akkor az év tele lesz szerelemmel és szenvedéllyel. Éppen ezért ajánlatos, hogy ha komoly terveid vannak a pároddal, a közeledben tartsd éjfélkor és varázsoljatok egy szép romantikus pillanatot ebből a percből.

4. Ajánlatos, hogy ne lépj az újévbe adósságokkal, mert ez negatívan hathat a gazdasági életedre. Az sem ajánlatos, hogy december 31 és január 1 között kölcsön adj, ha nem szeretnéd, hogy az újévben kifolyón kezeid között a pénz.

5. Ne felejtsd el, hogy éjjel 12 órakor a kezedet rajta tartsd azon, amit szeretnél elérni az újévben. Ha pénzt tartasz a kezedben jó fog lenni az anyagi oldalad, ha a párod az, akkor egy meghitt és jó kapcsolatotok lesz, ha a pezsgőspohár, akkor egész évben szórakozni fogsz.

6. A fagyöngy minden téren szerencsét hoz.

7. Ne cseréld ki a naptárt az újév előtt, ne tépd le a decemberi hónapot, mert ez szerencsétlenséget hoz.

8. Még ha a szemetes vedred tele is van ne dobd ki az év első napján. Sokkal jobb, hogy tárgyak és személyek lépjenek a házadba, mint hogy innen kimenjenek. Az első személy, aki belép a házadba mindenképpen legyen férfi. Ha szőke vagy vörös nőt fogadsz elsőként, az nem hoz szerencsét.

9. Az év első napján nem szabad mosni, a lakásod legyen minél tisztább.

10. Ha hajadon vagy kérj kölcsön egy jegyűrűt és hord az ujjadon, amikor lefekszel.

11. A legjobb, amit tehetsz, ha készítesz egy kívánság listát, hogy mit szeretnél az újévben, és ezt magadnál hordod Szilveszterkor. Az év folyamán pedig olvasd el minél többször és pipáld ki azokat, amelyeket sikerült elérned.

Nagy Melinda


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!