Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Mindannyian szeretjük, amikor az egész ház ragyog a tisztaságtól, de ez még nem jelenti azt, hogy az egész napot takarítással kellene töltenünk, vagy, hogy különböző mérgező anyagokkal kellene tönkretennünk a kezünket, miközben kitakarítjuk a konyhát.

Ha ismersz néhány egyszerű trükköt, minden sokkal egyszerűbbé válik. Íme, néhány egyszerű és olcsó tipp a hatékony takarításhoz.

1. Távolítsd el a vízkő okozta foltokat a csapról ecettel

A kemény víz okozta vízkőlerakódás a vízcsapon nagyon csúnya tud lenni. Így tudod megtisztítani:

Áztass át egy papírtörlőt ecettel, majd tekerd a csap köré. Hagyd hatni 30-60 percig, majd távolítsd el.

2. Távolítsd el a makacs foltokat a szőnyegről vasaló segítségével

Amire szükséged lesz: ammónia, meleg víz, spray-palack, tiszta törölköző, vasaló.

Melegítsd elő a vasalót.

Keverj össze egy rész ammóniát és egy rész forró vizet.

Ezt a keveréket permetezd a foltra, és helyezd rá a tiszta törölközőt.

Tedd a forró vasalót a törülközőre, és mozgasd rajta óvatosan (hogy elkerüld a szőnyeg károsodását).

Permetezz még egy adag keveréket a foltra, és ismételd meg a műveletet. Megtörténhet, hogy több törölközőre lesz szükséged, annak függvényében, hogy mennyire nehéz eltávolítani a foltot.

3. Így szabadulhatsz meg a sárga foltoktól a párnán

A megsárgult párna nagyon csúnya tud lenni, és senki nem akarja így használni. Szerencsére van rá mód, hogy megoldd ezt a problémát. Szükséged lesz por alapú mosóporra, mosogatógépbe való por alapú mosogatószerre és szódabikarbónára.

Egy nagy edényben keverj össze 1 csésze mosószert, 1 csésze mosogatószert és ½ csésze szódabikarbónát vízben. Keverd addig, amíg minden fel nem oldódik.

Öntsd ezt a keveréket akkora edénybe, amibe belefér a párna, úgy, hogy ellepje a víz, és adj hozzá még egy csésze fehérítőt is. Áztasd a párnát ebben a vízben 30 percig. Ezután mosd ki a párnát mosógépben.

4. Tisztítsd meg a mikrohullámú sütőt gőzzel

A mikrohullámú sütőnek kellemetlen szaga lehet az idő múlásával, de könnyen megszabadulhatsz ettől.

Egy tálban keverj össze vizet és ecetet (1:1 arányban) és tedd be a mikróba. Melegítsd addig, amíg gőzölögni nem kezd. Ezután töröld ki a mikrohullámú sütőt papírtörölközővel.

5. Távolítsd el az izzadságfoltokat a fehér ingekről

Nem kell azonnal kidobni egy fehér inget, ha sárga foltok keletkeznek rajta. Készíts egy oldatot szappannal, hidrogén-peroxiddal és szódabikarbónával.

A szappant és a hidrogén-peroxidot 1:2 arányban keverd össze egy tálban. Vidd fel ezt a pasztát a foltra, és tegyél rá egy kevés szódabikarbónát. Egy mosókefével (vagy régi fogkefével) dörzsöld be ezt a készítményt az ingbe. Áztasd így a ruhát legalább egy óra hosszat, majd mosd ki.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!