Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nem kell sok pénzt költenünk, ha tiszta szőnyegről álmodozunk. Felejtsük el a speciális tisztítóvállalatokat, hiszen otthon mi magunk is könnyen megbirkózhatunk a makacsabb foltokkal.

7 módszer, mely segítségével könnyen megtisztíthatjuk a szőnyeget!

Az alábbiakban 7 pénztárcabarát, és hatékony szőnyegtisztító módszert mutatunk!

1. Borotvahab

Kenjünk egy vastagabb réteg borotvahabot a foltra, majd dörzsöljük bele egy nedves ronggyal. Majd addig törölgessük egy száraz ruhával, amíg a folt kijön, és megszárad.

2. Házi hintőpor

Ha kellemetlen, dohos szagú a szőnyegünk, szórjuk be ezzel a házilag készített hintőporral. Keverjünk össze egy csésze boraxot, és két csésze kukoricalisztet. A szőnyeg teljes felületét szórjuk be vele, majd hagyjuk állni egy órán keresztül. Porszívózzuk fel a szőnyeget, és élvezzük a felfrissült illatot. Ezzel a módszerrel a füstszagtól is meg tudunk szabadulni.

3. Zsírfoltok ellen

A zsírfoltot szórjuk be liszttel, tegyünk rá egy darab barna papírt, majd valami súlyosabb nehezéket. Egy fél óra múlva seperjük le a lisztet, ha még nem tökéletes a végeredmény, ismételjük meg az eljárást.

4. Viaszfolt ellen

Tegyünk egy fehér törölközőt a viaszfoltra, majd vasaljuk át. Egy késsel kaparjuk le a fölösleges viaszt, majd tegyünk rá egy papírtörlőt, és ismét vasaljuk át.

5. Univerzális folttisztító

Keverjünk el egy teáskanál mosogatószert, és egy evőkanál ecetet egy pohár meleg vízben. Oldjunk fel a keverékben egy teáskanál szódabikarbónát, majd öntsük egy szórófejes flakonba. A foltot spricceljük be a keverékkel, dörzsöljük meg egy szivaccsal, majd a szőnyeg egész felületére juttassunk a folttisztítóból. Addig dörzsöljük a foltot, míg eltűnik.

6. Szóda

A kávé, vagy teafoltot előbb töröljük át egy nedves ruhával, majd öntsünk rá szódát, és addig dörzsöljük, amíg eltűnik a folt. Ha nem sikerül ezzel, akkor próbálkozhatunk szappanos vízzel is.

7. Rágógumira jeget

Egy tiszta ruhába tegyünk egy jégkockát, majd ezzel addig dörzsöljük a rágógumit, míg kijön a szőnyegből. Ha közben elolvadna a jég, cseréljük újra, és folytassuk a műveletet.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!