Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A főzés valóságos élvezet lehet számunkra, ha tisztában vagyunk néhány konyhai trükkel. Lássunk néhány hasznosat közülük!

1. A jégkockának szánt vizet fagyasztás előtt mindig főzzük fel, így átlátszóbb lesz majd a jégkockánk!

2. Ha nagyobb mennyiségben szeretnénk elkészíteni főtt tojást, tegyük a tojásokat 15 percre a 160 fokos sütőbe!

3. Ha a citromot meghengergetjük egy vágódeszkán, sokkal több levet szoríthatunk ki belőle!

4. A megbontott palack bort tovább tarthatjuk frissen, ha néhány fagyasztott szőlőszemet adunk hozzá!

5. Ha a fagylaltot egy légmentesen záródó tasakba helyezzük, mielőtt a fagyasztóba tesszük, könnyebben fogyaszthatjuk a kivevése után.

6. Ha egy fakanalat az edényen keresztbe teszünk, ezzel megakadályozzuk, hogy kifusson az edény tartalma.

És még néhány hasznos trükk!

1. Mielőtt csípős paprikát szeletelnénk, kezünket kenjük be kicsit olajjal, ez megakadályozza, hogy bőrünk közvetlenül érintkezzen a csípőssel. A magokat úgy távolíthatjuk el a paprikából a legegyszerűbben, ha félbe vágjuk, és egy kiskanállal kikaparjuk.

2. Ha a megbontott pezsgő erejét szeretnénk megtartani, tegyünk a megkezdett palackba néhány szem mazsolát. Kis idő múlva a pezsgőbuborékok a mazsola szemek felületőre rakódnak, felemelve azokat a folyadék felszínére, és ezzel megtartva a pezsgő erejét. A pezsgő bontása előtt a poharakat mindig öblítsük át egy kis fehér borral, ez megakadályozza, hogy sok hab keletkezzen a pohárba.

3. Talán hihetetlennek tűnik, de ha gyorsan szeretnénk jégkockát készíteni, akkor használjunk hozzá felforrt vizet, mert az hamarabb megfagy.

4. Ha elsóztuk a levest, tegyünk bele egy apróra vágott nyers krumplit, mely, mint a szivacs fogja magába szívni a fölösleges sómennyiséget.

5. Ha hagymát szeleteltünk, a szagát úgy távolíthatjuk el a kezünkről, hogy egy inox kanálhoz dörzsöljük a kezünket és a kén azonnal megtelepszik a fém felületén.

6. A sajtkrémet és tejfölt úgy tarthatjuk legtovább a hűtőben, ha a tégelyt fejjel lefele helyezzük, mivel ez vákuumot képez és megakadályozza a baktériumok elszaporodását.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!