Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az étkezési keményítőnek számtalan felhasználási módja van, így nem csak a szószok, krémek, sütemények elkészítésénél lehet hasznodra, egyéb területeken is remekül megállja a helyét.

Lássuk, hol vethető be még az étkezési keményítő?

1. Remek bőrápoló

Fél bögre meleg vízbe tegyél bele két evőkanál keményítőt, valamint egy kevés hidratáló krémet. Alaposan keverd össze az egészet, majd 20 percre kend be az arcodat, ezután bő vízzel öblítsd le. A pakolást egy héten 3 alkalommal dobd fel az arcbőrödre.

2. Ablaktisztító

1 pohár ecetre, fél citrom kifacsart levére, 1 pohár vízre és 2 evőkanál keményítőre lesz szükséged. Az egészet alaposan keverd össze, öntsd át egy szórófejes flakonba, és máris indulhat az ablakok megtisztítása.

3. Remekül megtisztítja az ezüstöket is

A díszített ezüst étkészletet, ékszereket nem könnyű megtisztítani, de ha 4 evőkanál keményítőt feloldasz 50 ml vízbe, és utána krémmé összekevered az egészet, veszel egy rongyot, majd belemártod a pasztába, és utána alaposan végigsikálod az ezüst tárgyakat, úgy fognak fényleni, mint új korukban.

4. Eltávolítja a zsírfoltokat

Ha bármilyen zsírfolttól meg szeretnél szabadulni, 50 ml tejbe keverj bele 4 evőkanál keményítőt, majd a kapott sűrű krémmel kend be a foltot, hagyd éjszaka állni, majd másnap, mikor megszáradt, csak vakard le a keményítőréteget, és a foltnak nyoma sem lesz. Ha szükséges, ismételd meg az eljárást.

5. Megszabadít a kellemetlen szagoktól

Szórj egy kevés keményítőt a cipődbe, hagyd úgy egész éjszaka, másnap porszívózd ki, és teljesen friss szaga lesz a lábbelinek, a kellemetlen illatok egyszerűen eltűnnek.

6. Megkönnyíti a vasalást

2 pohár vízbe keverj bele 1 kiskanál keményítőt, majd töltsd át egy szórófejes flakonba, és fújd be vele a vasalni való ruhákat.

7. Eltávolítja a penészt a könyvekről

Szórd be a penészes könyveket némi keményítővel, amely felszívja a fölösleges nedvességet, így megakadályozva a penész és az ezzel járó kellemetlen szagok terjedését.

8. Megkönnyíti a bog kioldását

Ha nem tudod kioldani az összebogozódott cipőfűződet, szórj rá kevés keményítőt, mindjárt könnyebben fog menni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!