KezdőlapHobbyAz állatorvos elmagyarázta, mit tesznek a háziállatok az utolsó pillanataikban - és...

Az állatorvos elmagyarázta, mit tesznek a háziállatok az utolsó pillanataikban – és ez igazán szívszorító!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy állatorvos nyíltan beszélt munkája legnehezebb részéről, és megosztott néhány szívszorító részletet arról, hogy viselkednek kedvenceink életük utolsó pillanataiban, mielőtt elaltatnák őket.

Egy háziállat elvesztése fájdalmas tapasztalat, és a végső búcsú szívszorító lehet, de ez olyasmi, amit állattulajdonosként nem kerülhetünk el.

Vannak, akik kedvencük mellett maradnak az utolsó pillanatokban, mások számára azonban ez túlságosan fájdalmas, ezért inkább az állatorvos gondjaira bízzák az állatot, és nem nézik végig az altatást.

Egy állatorvos egy Jessi Dietrich nevű nő kérdésére válaszolva elárulta, mi a munkája legnehezebb része, és beszámolt arról a szívszorító dologról, amit sok állat élete utolsó pillanataiban tesz, abban az esetben, ha gazdájuk nincs mellettük.

A nő megosztotta az állatorvos válaszát a Twitteren, és a következőket írta: „Azt mondta, amikor el kell altatnia egy állatot, a gazdák 90%-a nem akar a szobában lenni, amikor beadja nekik az injekciót, így az állatok utolsó pillanataikban általában kétségbeesetten keresik a gazdájukat, és ez őszintén összetöri a szívét.”

Jessi ezután hozzátette, hogy amikor eljön az ideje, hogy elaltassák a kutyáját, Ricket, végig mellette marad, bármennyire is nehéz lesz ez a számára.

A nő bejegyzése, amit még 2018-ban osztott meg, gyorsan elterjedt, és sokakat felháborítottak az állatorvos által megosztott részletek. Jessi a hozzászólásokra válaszolva azt írta: „Nem akartam mindenki szívét összetörni, csak fel akartam hívni a figyelmet erre a dologra. Nagyon sajnálom.”

Egy Twitter felhasználó, aki egy állatorvosi klinikán dolgozik technikusként, szintén válaszolt a bejegyzésre, de valamivel enyhítette annak súlyát.

„Én azt mondanám, hogy a gazdik 80%-a szeretne ott lenni! De először adunk az állatoknak egy injekciót, hogy elálmosodjanak (ez gyakorlatilag sebészi érzéstelenítés), így az átmenet sokkal könnyebb lesz” – magyarázta.

„Amikor a tulajdonosok nem akarnak részt venni a tényleges eutanáziában, akkor is ottmaradnak a nyugtató beadásakor, így legalább addig kedvencük mellett vannak, amíg az állatok el nem alszanak. Ez mindent sokkal békésebbé tesz (már amennyire ez a folyamat békés lehet)” – tette hozzá az állatorvosi technikus.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet