KezdőlapHobbyAz állatorvos szerint nagy hibát követünk el, ha nyers hússal etetjük a...

Az állatorvos szerint nagy hibát követünk el, ha nyers hússal etetjük a kutyánkat

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Azt gondolhatnánk, nincs is annál jobb és természetesebb dolog, mintha friss nyers hússal etetnénk kedvencünket, és bár a kutyák valóban örülhetnek ennek, egy állatorvos szerint ez nem éri meg a potenciális kockázatot.

A Ben nevű állatorvos a TikTok-on osztott meg egy videót, amiben öt, saját bevallása szerint népszerűtlen véleményt osztott meg a háziállatok tartásával kapcsolatban, többek között arról, miért lehet veszélyes, ha nyers hússal etetjük kedvencünket.

Ne etessük nyers hússal a kutyánkat

„Az első dolog, hogy nem érdemes vállalni annak a kockázatát, hogy nyers húst adj a kedvencednek” – mondta Ben a videóban.

„Amikor nyers húst készítesz magadnak, ha húsevő vagy, akkor valószínűleg elég óvatos vagy, és kezet mosol, hogy elkerüld a fertőzéseket” – magyarázta.

„Amikor a kutyád nyers húst eszik, a baktériumokat tartalmazó húslé lerakódik a szája környékén, és potenciálisan szétterjed az egész házban és az arcodon, amikor a kedvenced megnyal téged” – folytatta, hozzátéve, hogy ezt a kockázatot különösen akkor nem érdemes vállalni, ha kisgyerekek, vagy legyengült immunrendszerrel rendelkező személyek is vannak a háztartásban.

Ne bánjunk úgy kedvenceinkkel, mintha a gyerekeink lennének

Ben szerint visszataszító és természetellenes, amikor az állattulajdonosok úgy viselkednek, mintha kedvenceik a gyerekeik lennének.

„Egyetértek azzal, hogy a háziállatok családtagok, de nem vagy a szülőjük, és ők nem a gyerekeid” – mondta.

El kell fogadnunk, hogy a macskák nem igénylik más állatok társaságát

Ben szerint az embereknek el kell fogadniuk a tényt, hogy a macskák természetüknél fogva magányosságra hajlamosak, és nincs szükségük más állatok társaságára, sőt, egy másik macska hozzáadása a háztartáshoz akár katasztrofális következményekkel is járhat.

Ben elmagyarázza, hogy a macskák természetüknél fogva válogatósak a társaságot illetően, és ha nem kedvelnek egy másik macskát a környezetükben, a stressz olyan egészségügyi problémákhoz vezethet, mint a hólyagfájdalom, vagy a húgyúti fertőzések.

Nem mindig jó ötlet külföldről kutyát örökbe fogadni

Ben szerint a külföldről behozott kutyák befogadása több kárt okozhat, mint hasznot, és figyelembe kell vennünk az egyes állatok temperamentumát is, mivel például sok kóbor kutya nincs hozzászokva az emberekkel való érintkezéshez, és stresszesnek találhatják az új környezetüket. Ez pedig viselkedési problémákhoz és agresszióhoz vezethet.

Ugyanakkor a külföldről behozott kutyák különböző fertőzéseket is hordozhatnak.

A fogtisztító jutalomfalatok helyett a legjobb a fogmosás

Ben szerint a fogtisztító jutalomfalatok valójában nem túl hatékonyak, ráadásul hizlalnak is.

„Azt hiszem, sokan azt hiszik, hogy valami proaktív dolgot tesznek ezzel, de szerintem ezek a jutalomfalatok nem olyan nagyszerűek.” – mondja az állatorvos, és ehelyett azt javasolja, ha minden áron tisztán akarjuk tartani kedvencünk fogait, arra a fogmosás a legalkalmasabb megoldás.

A hozzászólók között akadt, aki mindenben egyetértett Bennel, míg mások kifogásolták a véleményét bizonyos kérdésekben.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet