KezdőlapHobbyAz egyik legnagyobb problémát oldhatod meg a veteményesben, ha a szódabikarbónát aszpirinnel...

Az egyik legnagyobb problémát oldhatod meg a veteményesben, ha a szódabikarbónát aszpirinnel kevered!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A szódabikarbóna sokoldalúan felhasználható a háztartásban, az egyik legjobb tisztító, fertőtlenítő és súrolószer. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a kertben is nagy hatékonysággal alkalmazható. Többek közt a paradicsomtövek védelméről is gondoskodhatunk a szódabikarbóna segítségével.

A szódabikarbóna csodálatos tulajdonságait a 19. század közepén fedezték fel, azóta egyetlen háztartásból sem hiányzik.

A szódabikarbóna nagyon jó zsíroldó, segít eltávolítani a szennyeződéseket és fertőtleníteni a különböző felületeket. Ami még nagy előnye, hogy megfizethető áron megtalálható a legtöbb boltban.

Kevesen tudják viszont erről a közismert porról, hogy kertészkedésre is használható, a különböző vegyi termékeket és a rovarölő szereket helyettesíthetjük szódabikarbónával.

Vannak, akik a paradicsom permetezésére is csak szódabikarbónát használnak, mivel ugyanolyan jól távol tartja a kártevőket.

Így készítsük el a szódabikarbónás keveréket!

A betegségek elkerülése érdekében a következő keveréket készítsük el.

Hozzávalók: egy evőkanál szódabikarbóna, egy aszpirin tabletta, egy evőkanál mosogatószer vagy folyékony szappan, egy evőkanál olaj.

Elkészítés: töltsünk 4 és ½ liter vizet egy edénybe, majd keverjük bele a hozzávalókat. A kapott oldatot öntsük permetezőbe, majd tegyük a paradicsom tövére és a leveleire. Ezzel a keverékkel megelőzhetjük a levelek sárgulását is.

A paradicsommagot az ültetés előtt áztassuk bele szódabikarbónás oldatba, így megtisztíthatjuk a kórokozóktól. 10 gramm szódabikarbónát oldjunk fel egy kevés vízbe, és abba áztassuk a magokat egy napig.

Nemrég felfedezték, hogy a szódabikarbóna peszticidként és gombaölőként is működik, ezért a boltban vásárolt zöldségeket és gyümölcsöket ajánlott egy kevés szódabikarbónás vízbe áztatni fogyasztás előtt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet