KezdőlapHobbyDíszítsd a teraszod a legszebb futómuskátlival!

Díszítsd a teraszod a legszebb futómuskátlival!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Nyár elején akarva-akaratlanul elkezdődik a ki nem mondott versengés a szomszédok között, hogy kinek a virágoskertje szebb.

A muskátli az egyik legközkedveltebb balkon-, és egynyári kerti virág, számtalan fajtája létezik, élvezd a társaságát nyár elejétől az első fagyokig.

Tippek kezdő muskátli imádóknak!

A muskátli nagyon jól alkalmazkodik az éghajlati viszonyokhoz, ellenáll a nyári nagy hőségnek, de az ősz végi hideget is jól viseli. Persze a fagyok előtt ajánlott védett területre menekíteni.

Ezt már olvastad? Így öntözd a muskátlit, hogy kétszer annyit virágozzon

Muskátli cserépben

Ajánlott keskeny és hosszúkás cserépbe ültetni a futómuskátlit, így az ablakpárkányra téve csodálatos virágfüggönyt képez. A muskátli egy vízimádó növény, de rosszul viseli a pangó vizet, és az állandóan vizes földet. Mindenképp olyan ültető edénybe kell tenni, amelynek lyukak vannak az alján, és könnyen elvezeti a felesleges vizet.

A megfelelő föld kiválasztása

A legjobb számára a tápanyagokban gazdag kerti föld, de ha ez nincs kéznél, akkor speciális muskátliföldet is be lehet szerezni. A lényeg, hogy egész nyáron elegendő tápanyaghoz jusson. A kerti földet lehet keverni egy kevés agyagos homokkal is.

Ezt már olvastad? Szeszélyes, de csodálatos: így érheted el, hogy az orchidea minél többet virágozzon

Állandó karbantartás

A muskátli akkor virágzik szépen, ha 2-3 naponta eltávolítjuk róla az elszáradt leveleket, virágokat. Így a növény minden energiáját az új virágokba fekteti, és így lesz egészséges, bőségesen virágzó.

Fényigény

Minél több fény szükséges a muskátli számára, de a közvetlen erős napsugárzástól védeni kell. A maximális hőmérséklet, amit még jól visel a 26-28 Celsius fok, a forró, tűző nap károsítja a leveleit. Viszont, árnyékban sem szabad sokáig tartani, mert nem fog virágozni. Biztosítani kell számára a kiegyensúlyozott napsütést.

Ezt már olvastad? Elixír a muskátliknak: próbáld ki ezt az egyszerű receptet, és a muskátli tele lesz virágokkal

Öntözés

Kétnaponta egyszer kell öntözni, a legjobb, ha a tálcán keresztül hagyjuk, hogy annyi vizet felszívjon, amennyire szüksége van. Ha felülről öntjük a vizet, és megáll a leveleken, akkor gombásodást okozhat. Kora reggel, vagy a késő esti órákban öntözzük, állott, ne jéghideg vízzel.

Metszés

A futómuskátlit időnként meg kell metszeni, hogy ne legyenek túl hosszú, elvékonyodó oldalhajtásai, hanem az energiáját inkább a virágzásba fektesse. A levágott hajtásokat dugványozhatjuk, így hatékonyan megoldható az otthoni szaporítás.

Ezt már olvastad? A fokhagyma valóságos elixír az orchideának – beindítja a virágzást!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet