KezdőlapHobbyEgy nagyon fontos tényező: ez a pünkösdi rózsa számára a legmegfelelőbb hely,...

Egy nagyon fontos tényező: ez a pünkösdi rózsa számára a legmegfelelőbb hely, hogy szépen virágozzon!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Szeretnéd, ha a pünkösdi rózsád nagy és színes virágokat teremjen az udvarodon vagy a kertedben? Sokan figyelmen kívül hagyják a pünkösdi rózsa talajszükségletét, és ezért nem virágzik megfelelően. Az alábbiakban megtudhatjuk, milyen talajba ajánlott ültetni a pünkösdi rózsát, hogy szépen virágozzon.

Közepes méretű, gumós gyökerei nagyon jól felszívják a talajból a vizet és a tápanyagokat.

Nagyon fontos körültekintően gondozni a bazsarózsát, és akkor szépségét hosszú időn keresztül élvezhetjük. A virágzási idő késő tavasztól nyár végéig változó, a növény fajtájától és az időjárástól függően. De az is befolyásoló hatással van, hogy a gyökerek mennyire telepedtek meg a talajban.

A bazsarózsát olyan helyre kell ültetni, ahol minden nap legalább 6 órát süti a nap. Elegendő napfény hiányában a növény kevesebb és kisebb virágot hoz, és nagyobb valószínűséggel érinthetik gombás megbetegedések is.

A bazsarózsa remekül alkalmazkodik, ideális esetben szereti a jó vízelvezetésű, enyhén savas talajt, amelynek pH-ja 6,5 -7,00 között van. Ha a növényt agyagos talajba ültetjük, komposzttal kombinálva, akkor a gyökerek stabilabbak lesznek. A talajt mindig jól elő kell készíteni ültetés előtt.

A cserje bazsarózsa, más néven fás bazsarózsa, a lágyszárú bazsarózsával ellentétben a kissé lúgosabb talajt kedveli.

Szereti a nedves, de jó vízelvezetésű talajt is, viszonylag nedves területen is jól fejlődik, de a szárazságot nem viseli jól.

A bazsarózsa kedveli a hűvösebb területeket, komposzttal és szükség szerint nagyon kis mennyiségű műtrágyával kevert talajban. A műtrágyát általában csak a növények virágzása után szabad kijuttatni a talajba. Ne fojtsuk meg a pünkösdi rózsát talajtakaróval, ha azt szeretnénk, hogy egészséges virágokat hozzon.

Az ültetést követő első téli szezonban a talaj tetejére egy fenyőágakkal vagy apró fadarabokkal kevert mulcsréteget érdemes tenni. A talajtakaró réteget a tavaszi szezonban el kell távolítani a pünkösdi rózsa talajáról, mert különben nem tud megfelelően fejlődni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet