KezdőlapHobbyEz a 3 szobanövény megtisztítja a lakás levegőjét, csökkenti a penész kialakulását!

Ez a 3 szobanövény megtisztítja a lakás levegőjét, csökkenti a penész kialakulását!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A szobanövényeknek számos előnye van. Amellett, hogy jó rájuk nézni, nyugodtságot árasztanak, még segíthetnek megelőzni a penész megjelenését és a páratöbbletet is kiszűrik a levegőből.

A hideg beköszöntével sokan szembesülnek egy igencsak bosszantó problémával, nevezetesen a penész megjelenésével. A penész általában akkor jelenik meg, amikor a benti meleg levegő érintkezik a házon kívüli hideg levegővel.

Ez a jelenség akkor alakul ki, ha nagyon ritkán szellőztetnek egy lakásban, vagy a falak nem a megfelelő szigetelésben részesültek. A penész és a páralecsapódás elősegítheti az asztma vagy a hörghurut kialakulását.

Rikki Fothergill, a Big Bathroom Shop munkatársa által végzett számos tanulmányban feltárta, hogy három olyan növény létezik, amely jelentősen csökkentheti a penészesedést.

Egyik ilyen a borostyán. Ez a növény javíthatja az otthoni levegő minőségét, és a gondozása is rendkívül egyszerű.

“A borostyán nagyon élvezi a meleget, a párás környezetet, ezért kiválóan alkalmas fürdőszobákban. Nincs szüksége sok napfényre, az árnyékos helyeket is kedveli, így ideális azok számára, akiknek ablak nélküli, vagy nagyon kis ablakkal rendelkező fürdőszobájuk van.

A borostyán levegőtisztítási képessége különösen lenyűgöző, a levegőben terjedő penészgombák akár 78 százalékával is megbirkózik” – mondta a szakértő.

A páfrányt is a penészgombával küzdőknek ajánlják. Ezek a növények szeretik a párás klímát, és felszívják a nedvességet a levegőből, ami viszont kiegyensúlyozza a páratartalmat a lakásban.

Ugyanakkor nem hiányozhatott erről a listáról a közkedvelt zöldike (Chlorophytum comosum). Ez a szobanövény tisztítja a levegőt, semlegesítve a vegyszereket, valamint a penész elterjedésének megakadályozásában is hatékony.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet