KezdőlapHobbyEz a 3 szobanövény megtisztítja a lakás levegőjét, csökkenti a penész kialakulását!

Ez a 3 szobanövény megtisztítja a lakás levegőjét, csökkenti a penész kialakulását!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A szobanövényeknek számos előnye van. Amellett, hogy jó rájuk nézni, nyugodtságot árasztanak, még segíthetnek megelőzni a penész megjelenését és a páratöbbletet is kiszűrik a levegőből.

A hideg beköszöntével sokan szembesülnek egy igencsak bosszantó problémával, nevezetesen a penész megjelenésével. A penész általában akkor jelenik meg, amikor a benti meleg levegő érintkezik a házon kívüli hideg levegővel.

Ez a jelenség akkor alakul ki, ha nagyon ritkán szellőztetnek egy lakásban, vagy a falak nem a megfelelő szigetelésben részesültek. A penész és a páralecsapódás elősegítheti az asztma vagy a hörghurut kialakulását.

Rikki Fothergill, a Big Bathroom Shop munkatársa által végzett számos tanulmányban feltárta, hogy három olyan növény létezik, amely jelentősen csökkentheti a penészesedést.

Egyik ilyen a borostyán. Ez a növény javíthatja az otthoni levegő minőségét, és a gondozása is rendkívül egyszerű.

“A borostyán nagyon élvezi a meleget, a párás környezetet, ezért kiválóan alkalmas fürdőszobákban. Nincs szüksége sok napfényre, az árnyékos helyeket is kedveli, így ideális azok számára, akiknek ablak nélküli, vagy nagyon kis ablakkal rendelkező fürdőszobájuk van.A borostyán levegőtisztítási képessége különösen lenyűgöző, a levegőben terjedő penészgombák akár 78 százalékával is megbirkózik” – mondta a szakértő.

A páfrányt is a penészgombával küzdőknek ajánlják. Ezek a növények szeretik a párás klímát, és felszívják a nedvességet a levegőből, ami viszont kiegyensúlyozza a páratartalmat a lakásban.

Ugyanakkor nem hiányozhatott erről a listáról a közkedvelt zöldike (Chlorophytum comosum). Ez a szobanövény tisztítja a levegőt, semlegesítve a vegyszereket, valamint a penész elterjedésének megakadályozásában is hatékony.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet