KezdőlapHobbyEzeket a zöldségeket ültesd az uborka mellé, hogy késő őszig teremjen

Ezeket a zöldségeket ültesd az uborka mellé, hogy késő őszig teremjen

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az uborkát hazánkban rendkívül szeretik és fogyasztják. Nagyon kevés kalóriát tartalmaz, és rengeteg fontos vitamin és ásványi anyag van benne, ami elengedhetetlen a szervezet számára, ezért ha úgy döntöttél, hogy idén uborkát ültetsz a kertedbe, elárulunk egy titkot. Íme, mit ültess az uborka mellé, hogy késő őszig teremjen!

Ezt ültesd az uborka mellé

Az utóbbi években egyre több olyan család van, aki kertes házban él, vagy nemrég vásárolt kertet és maga szeretné megtermelni a zöldségeit, mert a szupermarketekben kaphatók nem olyan finomak és nem olyan egészségesek.

Nem véletlen, hogy sok zöldséget gyakran kivonnak a boltokból, miután kiderült, hogy nem biztonságos a fogyasztásuk. A legfinomabb és legegészségesebb zöldségek tehát azok, amelyeket mi magunk termesztünk, ezért íme néhány hasznos tipp az uborka termesztéséhez.

A szakemberek szerint az uborka meghálálja, ha olyan növényeket, zöldségeket ültetünk melléje, amelyek támogatják, megvédik őket a kártevőktől, cserébe jól növekednek és késő őszig teremnek.

Hogy gazdag uborkatermést kaphassunk, ültessünk mellé babot, káposztát, kukoricát és korai burgonyát.

Mit ültethetsz még az uborka mellé?

Az uborka mellé fokhagymát is ültethetünk, mert elűzi az uborka egyes kártevőit. A hagyma is ugyanolyan hasznos az uborka mellett.A szakemberek szerint azonban a hagyma és az uborka között kell némi távolságot tartani, mert a hagyma egy hónappal a betakarítás előtt kevesebb öntözést igényel, míg az uborkának ebben az időszakban nedvességre van szüksége.

Az is nagyon fontos, hogy tudjuk, mely zöldségekkel „nem jön ki” az uborka, hogy tökéletes kertünk legyen.

Nos, az uborka egyáltalán nem szereti, ha közvetlenül mellette cukkini, dinnye, paradicsom, vagy padlizsán van.

Sárgarépát ültetni az uborka mellé szintén nem jó ötlet, mivel mindkét növénynek sok tápanyagra van szüksége.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet