Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A világon az egyik legközkedveltebb virág a rózsa. Ritka az, aki ne szeretné! Ha van egy kis kerted, ültess minél több rózsát, hiszen nem csak széppé, de illatossá is varázsolja az életteredet.

Ezért jó, ha rézpénzt dobsz a virágvázába!

A virágok királynője mindenkit pillanatok alatt elvarázsol! Most megmutatjuk, hogy mit kell tenned, hogy minél több ideig kitartson a frissen vágott virág a vázában. Ez egy nagyon egyszerű trükk, de mégis hatékony.

Nagyanyáink szerint a legjobb, ha a frissen vágott rózsát gyorsan vízbe teszed, és egy réz pénzérmét dobsz vízbe. Van, aki aszpirinnel, vagy kristálycukorral próbálja minél tovább életbe tartani a rózsákat, de úgy tűnik, hogy mégis a pénzérme a leghatásosabb.

Miért hosszabbítja meg a rózsák életét a réz pénzérme?

A réz igen erős gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik, ezért megvédi a növényt a gombásodástól, és a baktériumok támadásától. Így legalább a legkisebb pénzérméket is, amiknek amúgy nem sok haszna van, felhasználhatod valamire.

Ha már egy kicsit kezdett megbarnulni a szirmok széle, akkor is sokáig friss marad a rózsa, ha egy réz pénzérmét dobsz a vízbe.

Próbáld ki, vesztenivalód nincs vele!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!