KezdőlapHobbyEzt a hibát soha ne kövessük el, mert jövőre nem fog virágozni...

Ezt a hibát soha ne kövessük el, mert jövőre nem fog virágozni a hortenziánk!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A hortenzia az egyik legközkedveltebb növény, azonban jó, ha fokozott figyelmet fordítunk a gondozására, mert különben megtörténhet, hogy jövőben egyáltalán nem fog virágozni. Van néhány fontos lépés, amit meg kell tennünk, hogy jövő tavasszal ugyanolyan szépen virágozzon a hortenzia, mint ebben az évben.

“Függetlenül attól, hogy milyen típusú hortenziát termesztünk, soha nem szabad ősszel metszeni őket – tájékoztat Jessica Walliser kertészeti szakértő.

Valójában “az őszi metszés által eltávolíthatjuk a következő évi virágbimbókat. A hortenzia a régi és az új ághajtásokon is virágzik. A nálunk közismertebb kerti hortenzia az előző évi hajtásokon hozza az új virágokat” – mondja a szakértő.

“A hortenziát nyár közepén szabad metszeni, amikor a virágok már elnyíltak, és a növénynek még van ideje új hajtásokat hozni az őszi hideg beálltáig. Ha nem a megfelelő évszakban metsszük a hortenziát, megtörténhet, hogy nagyon keveset, vagy egyáltalán nem fog virágozni” – mondta Jessica Walliser.

A kertészek általában ősszel metszik meg azokat a növényeket, amelyekről úgy tartják, hogy ősszel elhalhat a száruk, de ez nem minden növénynél működik. Valójában ezzel csak azt érhetjük el, hogy a növény hajlamosabb lesz a téli sérülésekre, és kevesebbet fog virágozni. A lényeg az, hogy semmiképp ne metsszük meg ősszel a hortenziát.

Sok esetben még az elhalt virágokat sem muszáj leszedni ősszel, hiszen ezek nem befolyásolják a következő időszak virágzását. Az elfagyott, elszáradt vagy elöregedett ágakat tavasszal vissza kell vágni.

Két nagyon fontos dolgot viszont érdemes tudni a hortenziáról: az első az, hogy az árnyékos helyet szereti, a másik pedig az, hogy a szüksége van a rendszeres öntözésre.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet