KezdőlapHobbyEzt jelenti, ha a méz elkezd habzani!

Ezt jelenti, ha a méz elkezd habzani!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A méz egy teljes értékű élelmiszer, a világon az egyik legfontosabb táplálék, amely segítségével sokkal egészségesebbek lehetünk. Iktassuk be étrendünkbe, naponta legalább 1-2 teáskanállal együnk meg belőle rendszeresen.

A felmérések szerint a világon 1,5 millió tonna méz kerül forgalomba, legnagyobb része Kínában és Amerikában. A mézkészítés egy igen bonyolult és összetett folyamat, éppen ezért nem lehetünk eléggé hálásak azoknak a kis szorgos méheknek, akik megállás nélkül dolgoznak.

Sajnos nem minden méz a méhek munkájának eredménye, az üzletek polcain található üvegek közül sok szintetikus mézet tartalmaznak. Első ránézésre semmi különbséget nem tapasztalhatunk a mesterséges és a természetes méz között, de nagyon fontos, hogy tanuljuk meg megkülönböztetni.

Ezt már olvastad? Készíts gyermekláncfűből mézet! Ezt neked is muszáj kipróbálni!

Mit jelent, ha az üveg tetején fehér habszerű képződményt látunk? És mire utal az, ha kis buborékok vannak a mézben, és világosabb a színe? Sokan gondolják azt, ha a méz “habzik”, akkor biztosan meg van romolva, vagy hamisítvány. Viszont jó tudni, hogy ez a habszerű képződmény teljesen természetes, ez nem más, mint a mézcukor, és csak örülhetünk neki, hogy olyan mézet sikerült beszereznünk, amelyben ekkora mennyiségben jelen van.

A “habképződés” egy teljesen természetes folyamat, nem kell tőle tartani. Érdemes tudni azt is, hogy ez a hab nagyon sok olyan természetes port tartalmaz, amely elengedhetetlenül fontos a szervezet számára. Az íze hasonlít egy nagyon finom cukorkához, csak sokkal egészségesebb!

Tehát, ha legközelebb olyan mézet vásárolunk, amely rövid időn belül elkezd habzani, nem kell kétségbeesni, hiszen ez csak jót jelent, pontosabban azt, hogy tiszta, minőségi mézet sikerült beszereznünk!

Fogyasszunk napi rendszerességgel mézet egészségünk megőrzése érdekében!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet