KezdőlapHobbyEzt tegyük a tyúkok ivóvízébe, hogy nagyok és egészségesek legyenek!

Ezt tegyük a tyúkok ivóvízébe, hogy nagyok és egészségesek legyenek!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Sokan szeretik, ha maguk nevelik fel a családi asztalra kerülő baromfikat. A betegségek kialakulásának elkerülése érdekében a gazdáknak azonban kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a szárnyasaik egészségére.

Szerencsére van egy bizonyos összetevő, ami, ha egyszer a szárnyasok ivóvizébe kerül, megvédi őket a betegségektől.

A nagy, és egészséges házi szárnyasok titka

Sok gazda különféle trükköket választ a szárnyasai egészségének megőrzésére. Az egyik közülük az lenne, hogy a csirkék által fogyasztott vízbe almaecetet tesz. Elfogyasztása után ugyanis a csirkék és egyéb háziszárnyasok sokkal egészségesebbek lesznek. És minél egészségesebbek, annál kisebb a kockázata a különféle betegségek kialakulásának.

Azt is fontos megjegyezni, hogy az almaecet, ha lehet, minél természetesebb alapanyagokból készüljön. A szakértők szerint az ecet úgy működik, mint egy antibiotikum, és ez a benne lévő savnak köszönhető.

Miért érdemes almaecetet tenni a szárnyasok itatóvízébe?

Úgy tűnik, sokan nem szívesen használják ezt a fajta ecetet. Az almaecet használata azért ajánlott, mert magas a vitamin- és ásványianyag-tartalma, amelyek nagyban segítik a csirkék és egyéb szárnyasok egészséges fejlődését.

A legjobb alkalom ennek a trükknek az alkalmazására, amikor a szárnyasaink komoly stressz időszakon mennek keresztül. A stresszt okozhatja a hőség, vagy akár egy másik ólba való költözés is. E kezelés alkalmazása akkor is javasolt, ha a csirkék bizonyos sérüléseket szenvedtek.

Tanulmányok kimutatták, hogy az almaecet használata elősegíti a húscsirkék gyorsabb növekedését és súlygyarapodását. Ahhoz, hogy ez a trükk eredményt hozzon, figyelembe kell venni a felhasznált ecet mennyiségét.

Az ajánlott arány nem haladhatja meg a 2%-os almaecet-víz arányt, azaz körülbelül 20 ml ecetet kell egy liter vízhez adnunk.

Az almaecet elkészítéséhez csak néhány összetevőre van szükség. Ez nem más, mint almahéj és csutka és körülbelül 10-15 felszeletelt alma, amire vizet öntünk. Ezt követően a készítményt hagyjuk erjedni, és ha ez megtörtént, már használhatjuk is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet