Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A kertünkben levő növényeket ne csak szépségükért ültessük, használjuk ki azon tulajdonságukat, hogy egyesek képesek távol tartani a nyári estéinket megkeserítő szúnyogokat is.

Felejtsük el a szúnyogirtó spray-eket! Ez a hat gyógynövény távol tartja a vérszívókat

Milyen egyszerű! Nem kell vegyszereket permeteznünk magunkra, csupán annyit kell tennünk, hogy a megfelelő növényeket ültessük környezetünkbe.

Ha nyaralni megyünk, mindig vigyünk legalább egy-két csokorral az alábbi növényekből.

1. Macskamenta

Ez a növény nem csak a macskák kedvence, mi is imádni fogjuk, ha meglátjuk, hogy menekülnek tőle a szúnyogok. Egy tanulmány szerint a macskamenta akár tízszer hatékonyabb, mint a vegyi anyagokat tartalmazó szúnyogirtók. Ha a kertünkbe ültetünk, akkor távolabb tegyük a többi növénytől, mivel a macskákat is oda fogja vonzani.

2. Citromverbéna

Az ontariói egyetem kutatása szerint, ha a citromverbéna leveleit összezúzzuk, 62%-al csökkenti az esélyét a szúnyogtámadásoknak.

3. Levendula

Használjunk levendulás krémet, amely távol tartja a szúnyogokat, de konkrétan a csípést is kenegethetjük vele, hiszen megszünteti az égető érzést. A levendula tea amúgy egy kiváló nyugtató, és szorongásoldó főzet. Fogyasszunk belőle esténként egy csészével.

4. Bazsalikom

A bazsalikom az egyik legközkedveltebb fűszernövény. A paradicsomos ételek már szinte elképzelhetetlenek egy kis bazsalikom nélkül. A bazsalikom és fahéj keveréke távol tartja a szúnyogokat.

5. Méhfű

Használhatjuk emésztési problémákra, a PMS tüneteinek csökkentésére, de alvási problémák ellen is. Ha a kertbe ültetjük, vigyázzunk, mert nagyon hamar szaporodik. Ültessük az ablakok alá, vagy a bejárati ajtóhoz közel, hiszen gyorsan elriasztja a szúnyogokat.

6. Citromfű

Ültessünk a kertbe minél többet, mivel egy nagyon ízletes fűszernövény, és a rovarokat, szúnyogokat is távol tartja.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!