Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Vonzd be az otthonodba a jólétet, a szerencsét és az egészségét a Feng Shui segítségével. Ez a több ezer éves technika Kínából származik, és az életenergia egyensúlyának megtalálásán alapszik, melyet egy bizonyos tér célszerű elrendezése által kaphatunk meg.

A Feng Shui, az ősi kínai rendszer, egyensúlyba hozza fizikai környezetünkben a harmónia, a jólét és a pozitív energia áramlását. Maga a név azt jelenti, hogy a “szél és víz áramlása”.

A Feng Shui 5 eleme

A Feng Shui segítségünkre lehet abban, hogy az otthonunkban maximálisan harmonizálni tudjuk az energiák áramlását az öt elem működését figyelembe véve.

Fa: kreativitás és növekedés;

Tűz: vezetés és merészség;

Föld: erő és stabilitás;

Fém: fókusz és rend;

Víz: érzelem és inspiráció;

Az energia egyensúlyának létrehozása a hálószobában

A hálószoba az egyik legfontosabb tér az otthonunkban, éppen ezért berendezésére nagyobb figyelmet kell fordítanunk, hiszen komolyan befolyásolhatja energiáinkat. Az ágyat úgy kell elhelyezni, hogy a támlája az ajtóval szembeni falnál legyen, de ne teljesen szembe az ajtóval.

Az ágy támlája mindig érje a falat, hiszen ez biztonságot ad, nem szabad ugyanazon a falon legyen viszont, mint az ajtó. A fal, ahol az ágy van, ne legyen közös se a konyhával, se a vécével.

Az ágy lába soha ne legyen közvetlenül a bejárattal szemben, a kínai hagyomány szerint a halottakat lábal előre viszik ki a házból.

A nappali energia-egyensúlyának harmonizálása

A nappali egy olyan hely, ahol általában elég sok időt töltünk, itt találkoznak a családtagok, barátok, ez a szocializáció helye. A dekoráció szempontjából jó ha az öt elemből mindenik helyet kap a nappaliban. A jólét növelése érdekében érdemes minél több szobanövénnyel díszíteni, ezek pozitív irányba befolyásolják az energiákat is.

Energizálás

A kínai hagyomány szerint a növények szimbolizálják a növekedést, a jólétet és a szerencsét. Ha szeretnénk egy új vállalkozásba kezdeni, vagy épp egy nehéz vizsga előtt állunk, helyezzünk az íróasztalra egy bambuszt, vagy bármilyen növényt vagy virágot, amelynek energiája felfelé mutat.

Hogyan lehet pénzt vonzani a Feng Shui technikával?

Ha több pénzt szeretnénk bevonzani, helyezzünk el az alábbi tárgyakból pár darabot az otthonunkba:

  • Feng Shui kristály;
  • Kínai hajó;
  • Feng Shui béka;
  • Buddha szobor;
  • szerencsehozó macska;
  • pénzfa;
Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!