KezdőlapHobbyÍgy erősítheted a WiFi-jelet a lakásban egyetlen alumínium doboz segítségével!

Így erősítheted a WiFi-jelet a lakásban egyetlen alumínium doboz segítségével!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Sokszor megtörténik, ha kicsit távolabb tartózkodsz a lakásban a routertől, gyengének bizonyul a wifi-jel. Az alábbiakban megmutatjuk, mit lehet tenni ilyen esetben.

uditos-doboz-wifi

Csupán egy bádog (sörös vagy üdítős) dobozra lesz szükség, egy erősebb pengére, kétoldalú ragasztóra, és máris könnyedén orvosolni lehet a problémát. Az ilyen kreatív ötletekkel szinte ingyen oldhatunk meg bonyolultnak tűnő problémákat.

Mielőtt kidobnánk a régi routert, és egy drága készüléket szereznénk be, mindenképp érdemes kipróbálni az alábbi megoldást. Az alábbi trükkel, akár 2-3 jelerősséggel is növelhetjük a WI-FI erejét.

Fogjuk meg az alumínium dobozt, és a videón látható módon vágjuk be, de közben vigyázzunk az éles széle, nehogy elvágja a kezünk. Amikor készen vagyunk, húzzuk rá a routerre, majd ajánlatos egy kétoldalú ragasztóval rögzíteni az antenna aljához. A doboz tulajdonképp egy reflektorként működik, mely jobban összegyűjti a jeleket azokra a helyekre is, ahol eddig nem volt olyan erős.

Nyugodtan el lehet végezni ezután a jelerősségmérő tesztet, láthatjuk, hogy mekkora változás történt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet