KezdőlapHobbyÍgy készíts otthon te is mutatós madáretető-koszorút!

Így készíts otthon te is mutatós madáretető-koszorút!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A téli hőmérséklet nagyon megviseli a kistestű madarak szervezetét. Sokuk testtömege alig több tíz grammnál, éppen ezért szükségük van arra, hogy a hideg időjárásban biztosítsuk számukra a táplálékot, és a vizet.

Az alábbi videóban egy nagyon egyszerű, és hasznos ötletet láthatunk. Készítsük el ezt a mutatós madáretetőt, és gondoskodjunk a kertünkben levő madarakról.

Egy kuglófsütőt fújjunk be pálmaolaj-sütőspray-el. Egy tálban keverjünk el 2 csomag zselatin port, 1 csésze meleg vízzel, majd adjunk hozzá 6 teáskanál kukoricaszirupot. Keverjünk bele 1 és ½ csésze lisztet, majd a keletkezett masszához adjunk hozzá 8 csésze vegyes madármagot.

Ezt a kisállatkereskedésben könnyen be tudjuk szerezni. A keletkezett masszát egyenletesen oszlassuk el a kuglóf formában, kicsit nyomkodjuk bele, majd hagyjuk állni 24 órán keresztül. Amikor megszilárdult, vegyük ki a formából, és kész is a gyönyörű madárkalácsunk.

Kössük át egy szalaggal, vagy egy kötéllel, akasszuk fel a fára, és élvezzük a boldogan táplálkozó madarak látványát. A kis barátaink tavasszal meghálálják majd a gondoskodásunkat.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet