Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A nyári kirándulások sokszor dugába dőlhetnek egy apró kis vérszívó miatt. A szúnyogok gyakorta megkeseríthetik életünket, nappalunkat és éjszakánkat. Elég egyetlen zümmögő éjszaka a szobában, és máris fáradtan, nyűgösen ébredünk fel.

szunyog-ellen

Vannak, akiket kifejezetten imádnak a szúnyogok, így óriási, viszkető, fájó csípésekkel tele vészelik át az egész nyarat. Nézzük, mit tehetünk, hogy elűzzük a vérszívókat.

Készítsünk természetes rovarriasztót, hiszen a bőrön keresztül felszívódó vegyi anyagok nagyon károsak lehetnek.

Hozzávalók:

  • szárított borsmenta,
  • levendula,
  • kamilla,
  • alkohol,
  • víz.

Elkészítés: Forraljunk egy csésze vizet, majd a fent említett gyógynövényekből tegyünk bele 3-4 evőkanállal. Nem kötelező mind a három fajta, lehet csak az egyiket is. De együtt nagyobb hatóerővel rendelkeznek.

Vegyük le a tűzhelyről, fedjük le, várjuk meg míg kihűl, majd adjunk hozzá egy kevés alkoholt. A kapott keveréket öntsük egy szórófejes flakonba, és amikor csak szükségünk van rá, permetezzük be vele testünket. Ha gyereknél is szeretnénk alkalmazni, akkor az alkoholt cseréljük le almaecetre. Ehhez a következő hozzávlókat keverjük el.

Hozzávalók:

  • egy liter almaecet,
  • tíz evőkanál szárított gyógynövény ízlés szerint (levendula, zsálya, rozmaring, kakukkfű, menta).

Elkészítés: tegyük a gyógynövényeket egy üvegedénybe, öntsük rá az almaecetet, majd zárjuk le. Hagyjuk 2-3 napig állni, közben kevergessük. Ezután szűrjük le, és töltsük át egy szórófejes flakonba.

Ha spray-ként szeretnénk használni megelőzésként, akkor keverjük el vízzel fele-fele arányban. Ha már megcsípett a szúnyog, akkor a tömény oldattal kenjük be a csípést.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!