KezdőlapHobbyÍgy termesszünk otthon aloe verát

Így termesszünk otthon aloe verát

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az aloe vera sokaknak okoz problémát, hogy már megint elfoglalja az egész ablakpárkányt, és folyton csak nyomja az újabb és újabb hajtásokat. Nem csoda, hiszen ez a növény az örök élet szimbóluma. Ne mérgelődjünk, használjuk ki, hogy ennyire termékeny, hiszen számos jótékony hatása van.

aloevera

Már csak ha azt vesszük figyelembe, hogy segítségével el tudjuk tüntetni ráncainkat, és egy sima egészséges bőrt varázsolhatunk, akkor is megéri szaporítani. Leveléből törjünk le minden nap egy darabkát, és a belőle csordogáló géllel dörzsöljük át az arcunkat, nyakunkat, dekoltázsunkat.

Nem szükséges pénzt kiadjunk a drága nedűért, hiszen mi magunk is egész kis aloe-oázist termelhetünk otthon. Egy jól megtermett, egészséges anyanövény igencsak gyakran termel új hajtásokat, sarjakat. Ahhoz, hogy az anyanövény is jól tudjon fejlődni, nem árt, ha időnként szétültetjük a kisebb hajtásokat. Azok persze megint rövid idő alatt új hajtásokat fognak termelni, és így folytatódik a bűvös kör. Ez persze olyan szempontból is jó, hogy otthon kialakíthatjuk egészségünk tárházát.

Ajánló: Így készíts természetes aloe vera italt otthon

Azok a sarjak, melyek már 8-10 centiméteresek és legalább 3-4 levelük van, alkalmasak arra, hogy külön cserépbe ültessük őket. Az egész növényt ki kell emelni az edényből, így biztonságosan le tudjuk választani róla a sarjat. Töltsünk meg egy kisebb cserepet, melynek az alján lyuk is van, laza földdel, majd abba ültessük a kis aloe verát.

Tegyük napos ablakpárkányra és öntözzük, ha friss levele kezd nőni, akkor egészen biztosan megélt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet