Ha olyan aloe vera italt akarunk fogyasztani, amelyben nincsenek más adalékanyagok, akkor készítsük el otthon. A kereskedelemben kapható gélben az aloe vera mellett még citromsav, kálium-szorbát, nátrium-benzoát, aszkorbinsav, tokoferol is található. Jobb, ha otthon kezelésbe vesszük a cserepes aloe veránakat, és elkészítjük a szervezet karbantartásáért felelős italt.
Vágjunk le egy darabot az aloe veránkból, melynek levéléleit, vagyis a szélét szintén vagdossuk le. A levelet vágjuk kisebb darabokra, mivel így könnyebb lesz a következő fontos művelet. Hámozzuk meg a leveleket úgy, hogy a felső vékony bőrszövet alatt található sárgás latex-szerű folyadékot is távolítsuk el.
Az aloe latex aloint tartalmaz, fogyasztása pedig hasmenést válthat ki, terhes nőknél pedig kifejezetten tilos, mivel méhösszehúzódást idézhet elő. Menstruáció ideje alatt, szoptatás és vakbélgyulladás esetén is tilos az aloint tartalmazó gélt fogyasztani. A tiszta aloe-gélt viszont bárki fogyaszthatja.
Ha lehámoztuk a felső réteget, és az alointól is megszabadítottuk a növényt, akkor egy tiszta, átlátszó aloe zselé darabot kell kapjunk. Öblítsük le, majd tegyük egy turmix edénybe, és ásványvízzel hígítva turmixoljuk össze. A kész turmixot hagyjuk állni egy fél órát, hogy tisztuljon le, és fogyaszthatjuk is.