KezdőlapHobbyIlyen távolságra ültesd a kaprot egymástól, hogy gazdag termésed legyen

Ilyen távolságra ültesd a kaprot egymástól, hogy gazdag termésed legyen

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Minden háziasszony tudja, hogy milyen közkedvelt a kapor a konyhában, hiszen egyike azoknak az fűszernövényeknek, amelyek extra ízt adnak az ételeinknek.

Összetéveszthetetlen íze van, és rendkívül egészséges, míg a termesztése nagyon egyszerű. Íme, milyen messzire kell elültetnünk egymástól a kaprot!

Tippek a kapor gondozásához

Fontos megjegyezni, hogy a kapor nagyon jól bírja az alacsony hőmérsékletet, március és július között bármikor elültethető növény.

A csírázási hőmérséklet 3-4 Celsius-fok, de ez a folyamat optimális paraméterek mellett 20-22 Celsius-fokon is végbe mehet.

Ne felejtsük el, hogy a kapor olyan növény, amelynek megfelelő fejlődéséhez természetes fényre van szüksége, ezért a kertben úgy kell elhelyezni, hogy jól érje a nap.

Ahhoz, hogy az elvárásoknak megfelelő termést kapjunk, a kaprot közepes szerkezetű, humuszos, jó vízelvezetésű, folyamatosan nedvesen tartott talajba kell ültetni.Ezen kívül a kapor olyan növény, amely hajlamos saját magját elszórni. Amikor a kifejlett növények magjai a földre hullnak, ott jó eséllyel kikelnek, és következő évre érett növényekké válnak.

Hogyan kell helyesen ültetni a kaprot?

A kertészek szerint a kapor magvak elvetését 2-3 héttel az utolsó tavaszi fagy előtt kell elvégezni.

A talajt a következő képen készítsük elő a kapor ültetéséhez:

• Először keverjünk komposztot a talajba azon a területen, ahol a kaprot szeretnénk elültetni.

• Ezután öntözzük meg a földet, majd szórjuk el a kapor magját, és óvatosan nyomkodjuk a földbe.

Ne felejtsük el, hogy csíráztatásukhoz természetes fényre van szükségük, ezért vagy a felszínen kell maradniuk, vagy csak körülbelül 0,5 cm-re takarjuk be őket talajjal.

• A szakemberek azt tanácsolják, hogy 8-10 cm-ként 3 magból álló csoportot ültessünk el egymástól 24 cm-es sorokban. Ezután már csak annyit kell tennünk, hogy minden nap megöntözzük őket, amíg meg nem jelennek a palánták.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet